ПСВ победи Утрехт и остана начело в Холандия

22:57
ПСВ победи Утрехт и остана начело в Холандия
Отборът на ПСВ Айндховен постигна победа от 2:1 като домакин над тима на Утрехт в мач от холандското футболно първенство и запази първото си място в класирането. Българският защитник Станислав Манолев игра цял мач за ПСВ.

Още в 7-а минута Балаж Джуджак напредна добре по лявото крило и центрира в наказателното поле, където шведският нападател Ола Тойвонен бе оставен непокрит и откри резултата след удар с десния крак.

В 22-а минута българският защитник на домакините можеше да отбележи втори гол за ПСВ, но силният му удар с десния крак от границите на наказателното поле премина над напречната греда.

След по-добра игра на ПСВ обаче, гостите от Утрехт успяха да изравнят резултата след гол с глава на защитника Сандер Келър 5 минути преди края на първото полувреме.

След началото на втората част домакините притиснаха съперника си и това даде резултат е 59-а минута. Тогава отлично проведена атака на ПСВ доведе до прецизен изстрел с левия крак на полузащитника Орландо Енгелаар и резултатът стана 2:1 за домакините.

Българския бранител Станислав Манолев получи жълт картон през второто полувреме получи жълт картон и ще пропусне следващата среща на ПСВ Айндховен.

В 77-а минута пък голмайсторът на Утрехт в тази среща Орландо Енгелаар бе изгонен от игра за получаването на втори жълт и съответно червен картон.

След този успех отборът на ПСВ Айндховен запазва първото си място в класирането на първенството с равен брой точки с тима на Твенте, който победи Хераклес с 2:0.

Резултати от останалите срещи в холандското първенство, които се играха по същото време:

Грьонинген - Ден Хааг 2:0
Твенте - Хераклес 2:0
Аякс - Рода 4:0
Спарта Ротердам - Витес 1:1

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация