Берое започна с резултатно равенство в първата си контрола

17:31
Берое започна с резултатно равенство в първата си контрола
Берое завърши с равенство 2:2 първата си среща за 2010 г. срещу Любимец 2007, съобщава сайта на беройци. Проверката се игра на базата в кв. Кольо Ганчево при силен вятър и студено време пред погледа на около 300 зрители. Попаденията отбелязаха Искрен Писаров и Дончо Атанасов за Берое и Цветомир Матев и Илиян Йорданов за гостите. "Зелените" пропуснаха редица голови положения през второто полувреме на мача, чрез които спокойно можеха да победят в срещата.

Мачът започна с преимущество за гостите, които се възползваха от необиграността на защитата на Берое. В 4-а минута Димитър Вакавлиев бе преодолян от дясно. Стефан Велев напредна и стреля. Скорчев се намеси и изби, но Цветомир Матев успя да отбележи от 2-метрова дистанция.

Само шест минути по-късно падна и второто попадение за гостите. От нова грешка в централната зона на защитата на Берое се възползва Илиян Йорданов, който необезспокояван от никого от близко разстояние вкара втория гол за Любимец и направи резултата 0:2.

След по-активни минути за Любимец в началото Берое се настани трайно в полето на гостите. Рачев центрира към Писаров в 20-а минута в наказателното поле, но Йорданов успя да изчисти малко преди края.

Минута по-късно красив шут от воле на Искрен Писаров след центриране на Слави Жеков от ляво завърши с преминаване на топката високо над вратата.

В 31-а минута Станислав Бачев изведе добре Георги Андонов в наказателното поле, но той не успя да се измъкне от защитата. Малко след това Емил Рачев стреля след изпълнение на корнер, но топката срещна защитник на гостите. При следващата атака и Бачев пробва удара си, но Айхан Мехмед избива с глава.

В крайна сметка Берое се добра до заслужен гол в 35-а минута когато Слави Жеков пробва бомбен шут, но топката срещна напречната греда. Преди Кузманов и Катранков да се разберат кой да изчисти кълбото Искрен Писаров притича и ги изпревари, пращайки топката в мрежата за 1:2.

В 41-ата минута Станислав Бачев напредна от ляво и стреля от далеч, но топката попадна право в ръцете на Кузманов.

През втората част треньора Илиев заложи на пълна смяна в състава. Един от влезлите през втората част играчи - Дончо Атанасов си открадна топката в половината на Любимец, напредна необезспокояван и с хубав хладнокръвен плътен шут по земя изравни резултата в мача.

В 61-а минута Николай Станков изпълни удар от пряк свободен, но бе неточен като прати топката високо над вратата. Две минути след това Станков остана очи в очи на 2 метра с вратаря след пас на Атанас Апостолов, но не успя да реализира.

В 66-ата минута добър шут отправи Атанас Апостолов от десетина метра, но топката бе изчистена в корнер.

До края на мача продължи тоталното преимущество на Берое. Николай Станков на два пъти можеше да отбележи. Топката срещна гредата при негов удар, а след това вратаря спаси при добавката. Апостолов също бе изведен сам пред вратаря, но и той не успя да отбележи.

Следващата проверка на Берое е в събота от 13:00 часа срещу Монтана на турнира "Купа Албена 2010". Мачът също както днешния ще бъде предаван по радио Beroe Online.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация