Четвъртодивизионният Нотс Каунти отстрани Уигън от ФА Къп

23:58
Четвъртодивизионният Нотс Каунти отстрани Уигън от ФА Къп
Магията на ФА Къп явно е доста силна през този сезон, след като отборът от Лига 2 Нотс Каунти успя да бие елитния Уигън като гост с 2:0 в мач преиграване от 4-я кръг на ФА къп.

В първия двубой на "Медоу Лейн" Каунти водеше с 2:0 на почивката, но "латикс" стигна до равенството през второто полувреме.

На "Ди Дабълю стейдиъм" домакините започнаха силно двубоя, но не успяха да оползотворят своя домакински натиск в голове.

"Свраките" от Нотингам и в тази среща играеха, подредени в схема 4-5-1 и не даваха лесно на своя опонент да стига до опасни положения. Нещо повече, хората на Дейв Кеван владееха повече топката преди почивката и след 45 минути игра те бяха отправили повече удари към вратата от своя съперник.

През второто полувреме изглеждаше, че силите на Каунти са свършили. Отборът от Лига 2 в последните седем дни бе изиграл три мача и по всичко изглеждаше, че домакините ще открият резултата. Хората на Роберто Мартинез овладяха центъра на терена и обсадиха вратата на Каспър Шмайхел.

Въпреки това обаче в 75-а минута след центриране от корнер на Бен Дейвис, Стивън Хънт с глава откри резултата - 0:1 за Нотс Каунти.

Три минути по-късно отново Дейвис центрира, Брамбъл не успя да изчисти и Гари Коулдуел си вкара автоголол - 0:2 и Нотс Каунти си спечели правото на участие в 5-я кръг на ФА къп.

Там "свраките" ще гостуват на Фулъм.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

niki_bg99
03.02.2010 08:26

Ами и аз не знаех, но поне са прочели коментара, за да се оправят. Иначе щеше да си стои със 1-та точка... Иначе пе темата - аз го писах 2:1 за Нотс, но въобще не се оплаквам от 100 точки, които съм спечелил само за един мач!

darkspeed
03.02.2010 04:32

"В първия двубой на "Медоу Лейн" Каунти водеше с 2:0 на почивката, но "латикс" стигна до точката през второто полувреме."
А бе от кога във ФА дават точки *wink* ?!

rodik
03.02.2010 00:03

Наистина има голяма магия в ФА къп .. *lol*