ЦСКА мачка руснаци, но пада заради грешка на Караджов

19:33
ЦСКА мачка руснаци, но пада заради грешка на Караджов
ЦСКА  нещастно загуби с 0:1 от руския Волга Новгород в контролен мач, игран в турския курорт Анталия, където "армейците" са на лагер. Въпреки че момчетата на Андоне владееха инициативата през всичките 100 минути (мачът се игра в две полувремена по 50, тъй като Андоне искаше да пусне в игра, колкото е възможно повече играчи), глупава грешка на стража Иван Караджов лиши българския вицешампион дори от равенство.

Първото полувреме мина изцяло под диктовката на "армейците", които направиха куп пропуски. Още в 3-а минута Румен Трифонов проби от ляво и изведе Саидходжа сам срещу вратаря, но нападателя стреля право в тялото на Коченков. Само минута по-късно Тодор Тимонов отправи плътен удар извън границата на наказателното поле, но стражът на руснаците се справи със ситуацията. Буквално в следващата атака Иван Иванов стреля с глава след центриране на Флорентин Петре, но отново Коченков спаси. Силните минути за ЦСКА продължиха, а с тях и пропуските пред вратата на руснаците, като най-активни в пропускането на положения се оказаха Дормушали Саидходжа и Даниел Панку. В 33-а минута две последователни възможности пред ЦСКА за гол бяха пропилени. Прострелно центриране на Тимонов като по чудо не влезе във вратата на Коченков, а след това Апостол Попов с глава прати топката в аут. До края на полувремето Тодор Тимонов и Дормушали Саидходжа пропуснаха по още едно положение, с което се изчерпа и всичко интересно за първите 45 минути.

След почивката наставникът на "червените" Йоан Андоне направи доста смени, като на терена се появиха Спас Делев, Иван Стоянов, Данчо Тодров, Кирил Котев, Светльо Петров, Коста Стоянов, Димитър Илиев и Нобле.

И през второто полувреме футболистите на Йоан Андоне доминираха, но днес Фортуна изглежда им бе обърнала гръб. Първо Делев изведе Митко Илиев на чиста позиция, но пловдивчанинът не си овладя добре топката и не успя да застраши вратата на противника.

В 65-а минута бившият капитан на Локо Пловдив направи двойно с Иван Стоянов и племенникът на Лечков шутира встрани от вратата. Двайсетина минути преди края резервата Руи Мигел излезе на чиста позиция, но в последния момент бранител на Волга Новгород с шпагат изчисти топката.

Три минути по-късно Иван Караджов направи неочаквана грешка, която се оказа скъпа за "армейците". От лошото отиграване на българския вратар се получи меле в пеналта на ЦСКА, после топката попадна на волето на Виноградов, който намери долния десен ъгъл за 0:1.

В 80-а минута руснаците можеха да удвоят преднината си, но резервата Яшин бе спрян от добро спасяване на Караджов. Малко преди това Димитър Илиев бе близо до изравняването, но вместо да намери мрежата, нападателят стреля над гредата на противника.

Седем минути преди края на второто 50 минутно продължение Митрески пусна хубав пас към Спас Делев, но звездата от село Ключ не успя да достигне до коженото кълбо.

До последния съдийски сигнал българският тим плетеше ковбинация след комбинация пред вратата на руснаците и всячески се опитваше да стигне до равенството. Това обаче, не се отдаде на "червените".

В крайна сметка ЦСКА незаслужено записа поражение, като това бе първата загуба на "армейците" под ръководството на Йоан Андоне.

ЦСКА - Волга Новгород - 0:1

0:1 Виноградов 73-а минута


Ето стартовия състав на ЦСКА:

Иван Караджов, Йордан Минев, Апостол Попов, Иван Иванов, Румен Трифонов, Флорентин Петре, Коста Янев, Тодор Янчев, Тодор Тимонов, Даниел Панку, Дормушали Саидходжа

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ivo575
02.02.2010 21:19

не се смей защото вас щяха да ви бият 3-4 на 0 така че не се отваряй многог

machocka
02.02.2010 20:48

Честито на руския отбор(...от която и Б или В девизия е ) все пак бяха много ама много труден отбор *lol*

top4o_1994
02.02.2010 20:19

караджов ги прецака с Фулъм а сега срешу колоса от Новогород.... и ако сме ги смачкали да бяхме напраили поне 1-1.... българска работа

ORIGINALNI_BE
02.02.2010 19:58

Мачка!!! но пада я да се изясним ния малко с ГЛУПОСТИТЕ , КОИТО пишете *wink*

MPirata
02.02.2010 19:52

Стига наричайте "Армейци" този ВЛАШКИ отбор. От 20 години той няма нищо общо с армията. То няма армия те за отбор говорят. *wonder*

crissttiano
02.02.2010 19:36

ей Уинър не че нещо ама Славия като би с 5:0 писахте биха слабака *thumb_down* сега ЦСКА пада наистина от много "класен" отбор пишете надиграха ги ама паднаха (това си е нашенска приказка за след мач от евротурнирите) айде стига *thumb_up*

facee
02.02.2010 18:46

58' Токът отново спря в осмата минута на второто полувреме. Мачът временно е прекъснат от съдията, докато в тъмнината светкавици раздират небето.

berbo_cskarq
02.02.2010 17:58

има,има истина една и това в ЦСКА ЦСКА ЦСКА О4АКЖАМ ПОБЕДА ПОНЕ С 2 ГОЛА РАЗЛИКА УСПЕХ АРМЕЙЦИ *beer* *thumb_up*

botef_fen
02.02.2010 17:46

Тодор Тимонов е истината *smile* успех на Цска , макар че сам от Ботев , които секи момен ще се разпадне *sad*

Forza1
02.02.2010 17:15

м може и равен да направим с Волга но ще е по добре да Бием успех на 4ервените *thumb_up* *beer*