ЦСКА държи шест български клуба в ръцете си

11:41
ЦСКА държи шест български клуба в ръцете си
Когато в интернет търсачката "Гугъл" напишеш " ЦСКА дължи...", излизат цели 52 300 резултата. Оказва се, че въпреки опитите на шефовете от "Титан" да изчистят купчината дългове, натрупани от Лупи, сумата продължава да е внушителна. При 26 милиона лева задължения отпреди година в момента те са сведени до 4 млн. лв. Основните задължения са към други клубове и проверка на "Меридиан Мач" показа, че от финансовата коректност на "армейците" зависят съдбите на 6 отбора.

Най-тежко, разбира се, е положението в Ботев Пловдив. Легендарният клуб се клати между живота и смъртта заради политиката на Митьо Селския и се очаква на 15 февруари, когато Изпълкомът на БФС се събере, гилотината да падне. Все пак трябва да се признае, че "червените" дължат на Ботев цели 800 000 лева. Тук става въпрос за трансферните суми за Йордан Минев и Дормушали Саидходжа. Двете сделки стават отново по времето на Александър Томов и в момента Димитър Борисов и Иво Иванов се чудят как да оправят положението. По това време Лупи пръска щедри пари за трансфери, а не е ясно каква е реалната сума и колко минават под масата.

Друг отбор, който се лута между съществуването и фалита – Локомотив Мездра, също чака сериозна финансова инжекция от ЦСКА. В момента тимът на Георги Бачев е в очакване на 400 000 лева, които "червените" трябва да платят за Руи Мигел и Давид Силва. Ако Локо Мездра получи парите, със сигурност в клуба няма да има финансови трусове.

Пирин Благоевград е третият елитен отбор, на който "армейците" дължат сериозна сума. Тук обаче не става въпрос за сделката за Спас Делев или за Борис Галчев, а за трансфера на Херман Пиетробон. Хари дойде на "Армията" отново по времето на Лупи, като за него в касата на "орлетата" трябваше да влязат близо 300 000 лева. Аржентинецът не изигра нито един мач за ЦСКА, а от началото на този сезон играе в аутсайдера Спортист Своге. Въпреки това "червените" дължат огромна сума пари.

И докато от Пирин и Локо Мездра се оказват търпеливи, то не така стои положението с Вихрен Сандански. От бившия отбор на Коко Динев все още чакат 152 000 лева за трансфера на Удоджи на "Армията", който се осъществи преди цели три години. Те вече депозираха жалба срещу ЦСКА в БФС и ако от Борисовата градина не им се изплатят, нищо чудно да не успеят да картотекират плеадата от нови звезди, включваща Гранден, Панку, Петре, Галчев, Митко Илиев и Митрески.

Преди по-малко от месец шефовете на ЦСКА вече се изплатиха с един от клубовете, на които дължат пари. Става въпрос за Черноморец Бургас и 600 000 лева за Мишел Платини. Там проблем е единствено ДДС-то, което възлиза на 120 000 лева.

Последната информация е, че ЦСКА дължи около 600 000 лв. за карето "перли", които дойдоха на „Армията“ през лятото от Сливен, и именно заради това Йордан Лечков напира за продажба на Иван Стоянов и Костадин Стоянов. Именно това е причината футболистите на "воеводите" да не са получавали пари през последите пет месеца. Все още обаче Лечков не е потвърдил тази информация, като отказва да коментира изобщо темата.

Клубовете, на които ЦСКА дължи пари:

ЛОКО МЕЗДРА 400 000 лева
за Руи Мигел и Давид Да Силва

СЛИВЕН 600 000 лева
за Иван Стоянов, Костадин Стоянов, Коста Янев и Здравко Чавдаров

БОТЕВ ПЛОВДИВ 800 000 лева за Йордан Минев и Дормушали Саидходжа

ПИРИН БЛАГОЕВГРАД 290 000 лева за Херман Пиетробон

ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС 120 000 лева за Мишел Платини

ВИХРЕН САНДАНСКИ 152 000 лева за Удоджи

Общо: 2 362 000 лева

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

DeviLLmaN90
07.02.2010 04:29

Абе Lucas_Podolski не осещаш ли, че ти се извъди най-големия разбирач. Един вика извадили са Нафтекс *lol* Нафтекс изпаднаха. Някой не е наясно с това каде пише. Ман Ю. Реал М. и т.к. имат отпуснат кредит. И всичко е законно при тях. А до колкото ЦСКА при оправлението на Томов пак е отпуснат кредит но не се внасят вноски. Което се води, че отбора неможе са издължи. Заради това бяха извадени от ШЛ. А до колкото ЦСКА има заеми към отбори там има разбирателство след колко време трябва са плати определена сума от трансфера. И всички каде викат кумонисти явно забравят кой оправлява БФС и как заради тяхното ревене смениха съдийската комисия. Забравят и мача в Смолян срещу Родопа когато изпускахте титлата и в 97 мин вкарахте гол а продължението беше 3 минути.(Левскар си ви го каза!!!)

Lucas_Podolski
03.02.2010 11:02

Невероятно как се напълни сайта с разбирачи. Още малко ще решите, че цС*ка няма дългове. Тези задкулисни игри на Томов и сега на Борисов никой от нас не може да ги разгадае, колкото и да се опитваме. Но факт е, че всеки втори съди цС*ка за пари. Футболисти, клубове... Любо Пенев (който не съди, но като легенда на отбора, пък беше умело пре***н от "честните" Титани)

fashiong
02.02.2010 20:59

Svensk нещо май червения ти мозък е замръзнал !!! "Резултати 1 - 10 от около 841 за "Левски дължи"

just_fen
02.02.2010 20:18

добре блсгодаря за изчерпателните отговори,сега вече доста неща ми се изясниха

BuTaMuHa
02.02.2010 18:35

точноп така брат,ама не си заслужава и ти като тях да риеш в 1на и съща кочина 2 години,да говориш едни и същи неща,няма кво да се занимаваме и от самолет си личи че лефски имат проблеми,ние сме фенове и си подкрепяме нашия отбор,няма кво да злорадстваме и да псуваме,наще вървят по прав път и аз много се радвам

thekopliv
02.02.2010 17:41

just_fen -- Няма такова нещо, историята е съвсем друга жестоко се лъжеш. *thumb_down*

Svensk
02.02.2010 16:02

BuTaMuHa, ако се интересуваш чисто правно как стоят нещата, хайде погледни може ли Борат да бъде собственик на "Леваци": "Тодор Батков няма право да е собственик на Левски", увери Петър Величков, който е пренает от френското списание "Пари мач", което съди синия бос за 50 000 лева.

"Много съм изненадан, че Тодор Батков е собственик на Левски. По закон адвокат няма право да е собственик на основен пакет акции на дадено акционерно дружество".

"Не го казвам аз това, а законът. Вземете и го прочетете. Става дума за сериозен колега и трябва да прочета наново Закона, за да се подготвя", коментира Величков."

А иначе аз не съм виновен, че ТИТАН не притежават медии, съпоставени с Батков и неговата медиина мощ са джуджета... Да не тръгвам да изброявам, че ще пропусна някоя.

BuTaMuHa
02.02.2010 15:35

,и Svensk не се пали брат сайта не е направил нищо нередно като покаже какви са нашите дългове,щом е споменато колко са намалели...и гуугъл е сайт ,в който и дсхайфасйх да напишеш пак ще ти излезнат 20 хиляди резултата

BuTaMuHa
02.02.2010 15:33

just_fen не знам за какво говориш,но нафтекс не ги отпратиха от б група заради това,те се разпаднаха заради тъпия шеф на черноморец който искаше да тренира третия си отбор в б група...задължениоята на цска постоянно се изплащат малко по малко,но сигурно...както си пише от 26 милиона до 2,5 милиона мн пари са върнати!друго нещо е ,че ако ти си собственик на клуб и ти искат половин милион лева за футболисти,които дори не си картотекирал,няма да искаш да ги платиш.Оповестените задължения на цска нямат нишо общо със държавата,а са към клубовете,към бфс цска имат други дългове които мисля че никой дори няма малка представа за точната цифра,освен естествено двете страни.а комунистите са в бсп и те нямат нищо общо с цска,реал мадрид като имат такива огромни дългове,както манчо,ливърпул и такива подобни,не ги изхвърлят..и там ли комунистите са ви виновни?Никой не ви е виновен че при вас трансфери на футболисти пропадат,защото отборът им от 3та дивизия не им е разтрогнал договора преди фалита си както се е очаквало...Простете ако има правописни грешки драснах нещо набързо

Svensk
02.02.2010 15:21

Winner.bg, наистина е жалко, когато положиш дупенце та да ти го полира мустакатият Борат... Защо не напишете например, че коагто напишеш в Гуугъл "Левски дължи" излизат 77 400 (!!!) резултата? Сщо така защо не разнищите по - щателно началният щаб не само на Подуенското оборче, но и на други "честни" институции? И най - вече: тръгнете и се интересувайте в какви лайна тренират подрастващите, и това отразявайте, от това ще печелите не само вие, но и българският запалянко...

Don_Gonzo
02.02.2010 13:43

krasenco не четеш внимателно. 2 милиона и неща са към други клубове

krasenco
02.02.2010 13:09

Уж са 4 мил.,а после като ги сметнеш излиза 2 362 000?Нещо не разбрах разминаването.

Lucas_Podolski
02.02.2010 12:54

Не! На това му се вика Комунизъм! Все още управляват гадните комуняги, до като не си отидат от този свят, цС*ка няма да си плаща дълговете!

just_fen
02.02.2010 12:29

до колкото се сещам Нафтекс ги изпадиха от Б група за задължения в размер на 200 000 лв,а цска имат задължения в размер на 2 363 000 лв и още ги даржат в елита и ако на тва му викат равенство между отборите *thumb_down* *angry*