Станислав Ангелов: Смешно е да говорим за подценяване

11:40
Станислав Ангелов: Смешно е да говорим за подценяване
Станислав Ангелов не взе участие в срещата с Италия заради наказание. Срещу Грузия обаче се очаква той да бъде титуляр в схемата на Пламен Марков. Пелето говори пред журналисти в резиденция "Бояня", за предстоящото гостуване на родните трикольори  в Тбилиси, изминалата среща с Италия и ситуацията в бившия му клуб Левски.


- Станиславе, задължителна ли е победата над Грузия след равния с Италия?

- Нищо не може да обезcмисли равенството с Италия. Още повече, че бе извоювано с хубава игра. Но този мач вече е приключил. Вече трябва да се съсредоточим само върху двубоя в Тбилиси. Очаква ни доста тежко гостуване.

- Бяхте наказан за мача на "Васил Левски". Очаквате ли сега да сте титуляр и да играете ляв бек?

- Аз нищо не очаквам, има си треньори за тази работа. Нито един футболист няма запазено място в националния отбор. Всеки трябва да си го извоюва сам. А постът ляв бек не ми е от най-силните.

- Познавате ли добре Грузия?

- Лично не се познаваме (смее се). Общо взето сме ги гледали на видео и имаме някаква яснота за поведението им на терена. Треньорът трябва да наблегне на тези неща и да ни даде наставления. За нас остава ди ги изпълняваме.

- Възможно ли е да подценим съперника?

- Смешно е да говорим за подценяване. Знаем на какво ниво сме. Всички очаквания ще бъдат ние да победим. Всичко друго освен трите точки ще бъде негативно за нас. Ако може да се говори за фаворит, това безспорно сме ние.

- Плаши ли ви тежката атмосфера, при която се играят мачовете в Тбилиси, стадионът ще е препълнен?

- Аз вече съм играл един път в Грузия и си тръгнах с победа. Нямам никакви притеснения.

- Голямата им звезда Каладзе няма да играе. На линия обаче ще бъде Кобиашвили?

- Познавам го. Той е добър футболист с доста голям опит. Ние обаче изобщо не трябва да гледаме отделните състезатели, а отбора им като цяло.

- Съжалявате ли, че пропуснахте да се изправите срещу световния шампион?

- Съжалявах преди мача. Сега смятам, че е било за добро. Момчетата играха отлично, стояха компактно на терена. Може би с мен нямаше да е така.

- Стадонът "Васил Левски" се напълни.

- Според мен доста хора дойдоха заради Италия. Разбира се, хубаво е феновете да ни подкрепят, но така трябва да бъде на всички мачове. За това вина имат и журналистите.

- Приемате ли критиките, които се отправят към вас?

- Критиките са хубаво нещо, но е важно кога ще бъдат направени. Добре е да са след мачовете, а преди това всички да сме заедно, като юмрук. Вие сте хората, които ни карате да си вярваме и ни вдигате самочувствието. Всеки един човек има нужда да бъде подкрепен. Например преди мача с Черна гора във вестника пишеше: "За Бога, братя, не ги гледайте." Само защото някой от играчите не искал да говори. Това е срамна работа. Никой няма полза от този негативизъм. Дори и да ти се продаде вестника с 50-60 бройки повече.

- Следите ли ситуацията в бившия ви клуб Левски?

- Вече съм само запалянко на този отбор. Ситуацията в Левски не е никак добра. Футболистите имаха огромен шанс да направят още една златна страница в историята на клуба. Гледах и двата мача с БАТЕ Борисов. След отпадането психическото напрежение се отрази на играчите и стана още по-трудно. Човек, ако не си вярва, нищо не може да направи. Американците имат девиз "Просто го направи". Ние, българите, може да сме малки и никакви, но трябва да си вярваме.

- Румънският Клуж успя да влезе в Шампионската лига

- Там вече е съвсем различно, имат финанси. Този отбор вече не е Клуж, защото няма румънци. Но хората работят правилно.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация