Приготвиха милиони за Стоичков

11:53
Приготвиха милиони за Стоичков
Чувалчета с пари са приготвени за футболистите на Христо Стоичков, ако спечелят шампионската титла на ЮАР. "Слухове от лагера на Мамелъди Съндаунс гласят, че собственикът на клуба Патрис Мотсепе е обещал милиони на футболистите си, ако го зарадват с първото място", гръмна южноафриканският вестник "Таймс".

Царят на платината, както наричат в Африка олигарха в добива на скъпоценни метали, се слави като най-щедрия футболен бос в страната. "Футболистите на Мамелъди винаги са били награждавани богато, когато свършат добра работа и тази година също ще бъде така", твърди "Таймс" в подгряващ материал преди подновяването на първенството утре.

Милионерът Патрис Мотсепе бе обещал да позлати играчите на Мамелъди и миналата година, но тогава тимът го отчая с 9-ото си място. През 2008-а също - като остана извън тройката.

Сега, 6 мача преди финала на шампионата, воденият от Стоичков тим е на крачка от милионите. Българинът прави опит за революция в южноафриканския футбол, като клати трона на абсолютния хегемон - шампиона в последните 2 години и зимен първенец Суперспорт Юн.. Мамелъди изостава на 3 точки, като има по-добри показатели в директните двубои и мач по-малко, от който трябва да бъдат доиграни 51 минути при резултат 1:0 за отряда на Камата срещу Сантос.

"Футболистите знаят какви пари ги чакат в сейфа, което ги мотивира допълнително за титлата", пише "Таймс".

Суперспорт спечели 10 точки от 18 възможни през декември, докато отборът на Стоичков натисна газта до дупка с 5 поредни победи. Българският треньор готви столичния тим без 8 от повиканите в национални отбори играчи. Преди идването на Камата само трима от "бразилците" обличаха екипа на ЮАР.

"Съперниците ще изпаднат в паника, ако дочуят какво се крои зад стените на базата на Мамелъди, коментира "Таймс".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

tayfun94
01.02.2010 14:34

Преди време Реал Мадрид и Реал Сосиедад изиграха такъв мач.Играха 7 минути.86 минута прекратиха мача защото някакъв лудак се обадил и казал,че е поставил бомба.И съдията казал че щял да добави 3 минути и така.Играха 7 минути *wink* Даже Реал ги би за тея 7 минути *lol*

michael_forever
01.02.2010 13:57

Преди време доиграваха 8 мин,но не помня кои играха... *thumb_up*

darkspeed
01.02.2010 12:03

"Мамелъди изостава на 3 точки, като има по-добри показатели в директните двубои и мач по-малко, от който трябва да бъдат доиграни 51 минути при резултат 1:0 за отряда на Камата срещу Сантос." Как пък ще бъдат доигравани 51 минути?! За първи път чувам такова нещо - да се доиграва само половината от прекратен мач.. И ми е интересно как точно ще се доиграят, 1-ото полувреме ще е 6 минути, а 2-ото 45 ли *lol* ?