УЕФА пак ще проверява стадионите

10:49
УЕФА пак ще проверява стадионите
УЕФА ще поиска ново лицензиране на стадионите, на които ще се играят мачовете от евроквалификациите за първенството в Полша и Украйна, съобщава "24 часа". Те трябва да са минимум от трета категория, като разрешение за по-долна ще бъдат издавани специално от централата. Трябва да имат осветление 1400 лукса.

Това може да доведе до сериозен проблем за нашия национален отбор, след като повечето у нас, включително и "Васил Левски", са от втора категория.

В скоро време ще влезе и изискването на 70% покрити места на стадионите, което още повече ще влоши положението. Такъв критерий няма нито един стадион в България, като дори в момента няма и проект за подобно нещо.

Жребият за евроквалификациите е идната неделя в Двореца на културата и науките във Варшава.

Както е известно, България е в трета урна и отборите, които не могат да ни се паднат, са Израел, Финландия, Норвегия, Ирландия, Шотландия, Северна Ирландия, Австрия и Босна и Херцеговина. В първа са фаворитите Испания, Германия, Холандия, Италия, Англия, Хърватия, Португалия, Франция и Русия, а във втора са Гърция, Чехия, Швеция, Швейцария, Сърбия, Турция, Дания, Словакия и Румъния.

Единствено първите два отбора от седемте групи ще се класират на европейското. Мачовете от квалификациите почват през септември. УЕФА обяви, че е подписан договор и с "Кастрол" за спонсорство на първенството в Полша и Украйна.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

MVP_
31.01.2010 15:47

"страхотно тревно покритие" *joking* то хубаво ама изкуствено - видя се колко трудно се играе на него. В момента гледам изисквания за 3та категория - явно имате някаква грешка защото никъде не пише, че трябва да са покрити местата само за 4та и 5та категория важи това условие или така наречените "Еlite" категории.

redshark
31.01.2010 15:19

Лазур има малак капацитет разбирачо *thumb_down*

thekopliv
31.01.2010 11:14

Глупако, ти който си писал статията може ли да си толкова неориентиран ти за стадион ЛАЗУР в БУРГАС ЧУВАЛ ЛИ СИ ??? аман от тъпанари 80 % от него е козирка страхотно тревно покритие иии ултра модерни седалки в ложата и прилични извън нея не си мисли ч4е СЕЛО СОФИЯ е БЪЛГРАИЯ ... СМОТАНЯК