Кредитори погват Селския с дела

09:00
Кредитори погват Селския с дела
Серия от съдебни дела срещу собственика на Ботев Димитър Христолов стартират в най-скоро време. Ще ги заведат кредиторите на най-стария футболен клуб у нас. Целта е акционерното дружество ПФК Ботев 1912 АД, в което Митьо държи мажоритарния дял от акциите, да бъде обявено в несъстоятелност.

Същевременно стартира процедурата за създаване на ново акционерно дружество с името Ботев Пловдив. Уставният му капитал от 50 000 лева вече е осигурен. Акциите на новото дружество ще бъдат притежание на ветераните и запалянковците, съобщава "7 дни спорт". Дори и после акциите да бъдат продадени, ще се запази тъй наречената златна акция. Тази тактика бе измислена вчера от фенове, ветерани и пловдивски юристи на среща в хотел "Империал".

50 души с покани участваха в сбирката. На нея бяха ветераните от славния тим на Ботев от 80-те години - Иван Глухчев, Петьо Зехтински, Панчо Раков, Марин Бакалов, Наско Пашев, Славчо Хорозов, Трифон Пачев, Костадин Костадинов и другите, газили Байерн и Барселона преди четвърт век. Там бяха още бившият телевизионер Николай Бареков, ексизпълнителният директор на Ботев Борислав Димитров, бившият финансист на клуба Христо Андреев, шефът на "Чистота" Радослав Кошински, зам.-кметът Георги Титюков. Само 10-ина от тарторите на агитката бяха в "Империал" - Божо Божилов, Милко Манчев, бившият шеф на фенклуба Румен Баланджиев. Сбирката беше с покани и на нея присъстваха 50 човека.

Беше избрана работна група, която да стартира изготвянето на документацията за новото футболно АД. В нея влизат юристи, икономисти и други хора, запознати с материята. Начело на работната група бе поставен Марин Бакалов. Цялата сбирка, на която бе бистрена тактиката за спасението на Ботев, продължи 2 часа и половина.

"Не е страшно, че ще почнем от "В" група. Ще се търси и съдебна отговорност на Христолов заради това, че той умишлено тикаше Ботев към фалит", заявиха участници в мероприятието.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

fuLL_Tim3
31.01.2010 14:54

това е най-пропаднали,най-псувания най унижавания човек в България който съм виждал..сигурно и семейството отрича да има нешо общо с него *lol*