Илиян Илиев: Доволен съм, само двама не са напълно готови

13:10
Илиян Илиев: Доволен съм, само двама не са напълно готови
Няколко часа след завръщането на Берое от дванадесет дневен лагер в Алания старши-треньорът Илиан Илиев говори за слушателите на предаването "Спортен калейдоскоп" на радио Стара Загора. В интервюто наставникът говори за първият етап на подготовката, новите попълнения, турнира в Албена и контролните срещи, интереса към Иво Иванов и др. По традиция ви предлагаме пълна стенограма на думите на наставника.

- Как премина лагера в Турция и доволен ли сте от свършената работа там?

- Да доволен съм с изключение на това, че 2-3 момчета не можаха да се подготвят напълно. Примерно Петър Костадинов след 2-3 бегови тренировки, които имахме в Стара Загора получи проблем в ахилеса и още не е готов. Писаров и Наско Атанасов се включиха променливо, в смисъл Писаров имаше болки, започна да тренира, пак се възобновиха и сега последно пак тренира с отбора. Като цяло сме доволни от това което свършихме с изключение на тези момчета.

- Какви бяха условията в Турция и имаше ли проблеми с други травми?

- Травмите и на тримата са от България. Травмата на Наско Атанасов отново е на същото място, почувства някакви болки в адуктора. Имахме три терена на разположение, двата бяха перфектни. Така, че от тази гледна точка нямахме проблеми. Не мисля, че като шестица от тотото сме го изиграли отиването ни в Турция. Още от декември месец видяхме прогнозите и знаехме, че около 20-ти януари ще е много студено и трудно ще се подготвяме. За мен тази част – подготвителният период е най-важна. Така, че първо трябваше да свършим работата, която до момента я свършихме. Сега се връщаме да играем само мачове, стига условията да позволяват.

- Как се включиха новите попълнения в отбора и доволен ли сте от тях?

- От всички съм доволен. Вярно не са чак толкова сработени с отбора, но мисля че като започнат контролите и това ще стане. Показаха изключително старание както и останалите, така че съм доволен от всичко което свършихме там.

- Какъв е графикът до отпътуването за Варна за участието в Албена Къп 2010?

- В понеделник тренираме два пъти, във вторник може би два пъти, ако намерим терен за сутрешна тренировка. В сряда играем контрола с Любимец, може би на ст. "Локомотив". В четвъртък правим тренировка сутринта и отпътуваме за Варна.

- Как ще коментирате жребият и групата в която попадна Берое? Там имаше промени от първоначалният жребий...


- Съперниците са добри на този етап. Контролите са важни до толкова да видим дали отборът прави това като стил на игра и дали се адаптират новите момчета. Старите ако постоянно ги пускаме в същият състав знаем, че горе-долу ще се доближаваме на това което играхме през есента в първенството. В тези контроли е важно да се адаптират новите момчета. Резултатите в контролите не са толкова важни. Важно е примерно да стоим добре в защита, организацията ни в атака да е добра, куца ли ни завършващата фаза, за да можем да ги изчистим в тренировките.

- Г-н Илиев, на пролет девет мача на тима няма да бъдат предавани по телевизията. Това добре или зле е?


- Това е лошо. В много мои интервюта казах, че от както започнаха да ни дават мачовете по телевизията и съдийство взема Димо Момиров имаше положителна промяна. Да не изреждам резултатите които се получиха на нашият отбор и други. Не знаех, че девет мача няма да се предават. Да се надяваме, че след първите няколко кръга както беше през есента да ни включат още някой мач в програмата на телевизията.

- Разбрахме за интерес на руският Сатурн към Иво Иванов. Как стоят нещата там?


- Сатурн проявиха интерес към Иво, но не се е стигнало до разговори за суми и т.н. В лагера ни дойдоха двама техни представители. Дамян Георгиев ми каза, че имам пълното право да говоря каквото и да е било с тях. Не се е стигало до обсъждане на финансови параметри. Видяха Иво в една тренировка, останаха да им изпратим 2-3 DVD-та и евентуално да очакваме разговор. Иво имаше предложение от Левски, но той изрази желание да остане до лятото в Берое. Ако е за чужбина вече може да се преосмислят нещата. Момчето е право да иска да започне всичко на чисто от някъде.

- Ще се акцентира ли на този мач на 31 март 2010 г – четвъртфинал срещу ЦСКА за купата?
Много фенове го очакват с огромно желание, напрежение, емоции...

- Преди този мач имаме други срещи. Много пъти казвам на футболистите, особено след неуспешен мач, че ние за разлика от индивидуалните спортове като борба, щанги и дори лека атлетика не се готвим шест месеца за конкретно състезание. При нас ситуацията е такава, че се готвим за следващият мач. Ако не сме успели в единият най-доброто е че след една седмица има друг мач в който може да се поправим. Ако сме победили в даден мач и сме се представили добре лошото в случая е, че трябва да продължим да се докажем в следващият мач. Ако започнем от сега да говорим, че това е мачът ни за сезона бъдете сигурни, че това ще е катастрофално за нас. Това е един обикновен мач, който ще опитаме да спечелим както се опитвахме във всички срещи до момента. Ако не успеем следват други мачове в първенството. Знаем, че е важно, но не можем да влезем с това напрежение от началото на февруари и да чакаме краят на март.

- Като за финал – един призив или обръщение към феновете на Берое...

- Да продължават по-същият начин да ни поддържат, а ние единственото, което можем да направим е да се опитаме по-същият начин да ги радваме.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

tamate_unufreev
30.01.2010 13:42

Браво Илиянчо браво .. един от малкото свестни и добри треньори в БГ които не ламтят за пари ..
*beer*