Ледена история за мода и един гол

11:56
Ледена история за мода и един гол
Малко след полунощ на 12 септември 2008 г. на летище София каца блондинка, която разбужда и дори ококорва позаспалите посрещачи. Идва с две малки деца, също русички и не оставящи колебания у незапознатия - Made in Scandinavia! Посрещачът вече е популярен сред футболните фенове, ЦСКА го е представил като ново попълнение по-рано през месеца. Асдис и Гардар се настаняват на новата територия - България, която завладяха с различен успех.

Десет дни преди пристигането си Ледената кралица даде интервю за "Труд" и заяви: "За България знам, че е бивша комунистическа държава, а сега има много инвестиционни възможности. Топло лято, студена зима, хубави места за ски и евтина храна..." Сигурно е, че 18 месеца по-късно Асдис знае доста повече за страната ни.

Сега живеят с двете си деца в обширен апартамент в квартал "Стрелбище". Доскоро домът им бе недалеч - в "Борово". Бизнесът на мисис Гунлаугсон върви. Известна е. Мистър Гунлаугсон в момента е в Германия, където се пробва в отбори от втора и трета лига. До дни се чака да замине за Китай, където ще се опита да подпише с местен клуб.

Ледената двойка продължава да търси пробиви - всеки в своята ниша и с различен успех.

Гардар дойде в ЦСКА със славата на голмайстор на втора шведска дивизия. На "Българска армия" с попадения не го запомниха. Вкара един-единствен път срещу Балкан Ботевград при успех с 5:0 за купата. Истината е, че и не получи много шансове и записа едва два мача като титуляр.

В края на управлението на Александър Томов излязоха подробности за възнаграждението му - към 10 хиляди евро на месец, и то в мътното време след отнетия лиценз на ЦСКА. Тенденцията в контракта бе дори парите да нарастват, ако Гари продължи да играе. Не се случи.

Но и клубът не бърза да се разплати с исландеца. Гардар чака 6 заплати и дори заведе дело във ФИФА. Това е и една от причините Ледената двойка все още да не бърза да си тръгва от България - чака около 65 хиляди евро от ЦСКА. Според семейство Гунлаугсон най-титулуваният български клуб е съсипал кариерата на съпруга. 31-кратните шампиони обявиха, че не разчитат на исландеца чак през септември миналата година, когато трансферният пазар бил затворен и той нямал избор за нов отбор.

Гледната точка на новото ръководство на ЦСКА обаче се различава - трябва да се платят един куп пари на играч, който не е желан от нито един треньор след Димитър Пенев, и по тази причина не се съблича по червен екип.

Гардар не успя да открадне водещите новини с головете си, но съпругата му го стори. Още при идването им в България те начертаха бъдещето. "Аз съм по-популярна от Гари!", обяви Асдис. "Обичам жена си повече от футбола", разкри чистосърдечно нападателят. Времето доказа и двете твърдения.

Сега Гари търси начин да възроди кариерата на голаджия, а Ледената кралица разтопява мъжки погледи у нас. Тя признава, че сега България е нейният дом. Преди да пусне котва в София, семейството живее 3 години в Швеция, преди това в Шотландия... Родната Исландия е само спомен.

Асдис харесва България (без футбола) и България харесва Асдис.

Взаимните отношения на Гари с нашата страна са далеч по-хладни.

Прекрасната блондинка е впечатлена от хората тук, които досега са отзивчиви и добри в отношенията си с нея. "Топла страна", категорична е в оценката си. Двете малки семейни съкровища (на 2 и 4 г.) ходят на занималня тук, разбират и дори говорят български.

"Няма причина да си тръгваме оттук, поне докато Гари не подпише голям договор някъде", разкрива най-близките планове Кралицата.

Но тя има и други причини да харесва новото си кралство. Асдис води тв шоу "Нашите момичета: Футболни съпруги", което се радва на добра популярност. Топмоделът списва и коментарна колонка за наше модно списание, а и редовно анализира новостите от подиумите за голям вестник в родината си.

Асдис ръководи и най-голямата агенция за манекенки в Исландия. Имаше идея да развие този бизнес и тук, но засега тв шоуто, няколкото реклами и стилни фотоси за билбордове са достатъчни. Но бизнес нашествието на амбициозната блондинка тепърва ще се разраства. Работи предимно от дома си, пред компютъра. Така успява да не изпуска от поглед и децата.

Пет дни в седмицата по 2 часа красивото тяло на исландското изкушение радва погледите в столична фитнес зала. Не спира да поддържа форма, защото предложенията за фотосесии и интервюта не секват. По-популярната у нас половинка от семейсто Гунлаугсон е вече здраво свързана с България. Тя дойде като съпругата на нападателя от ЦСКА, но сега всяка изява на Гари у нас вече ще е с етикет "съпруг на Асдис".

И още малко от първото интервю на Асдис през септември 2008-а: “Гардар си мисли, че е шефът. Всъщност аз контролирам всичко.”

Това май не ни изненадва, Асдис...

Гардар и ... Асдис у нас

Томов го представи като най-скъпото ново попълнение и нападател с невероятни голови умения. Може и да ги има, но българските фенове не ги видяха. Започна като титуляр в два мача през есента на 2008 г. Срещу Локомотив Пд изпусна няколко положения и не успя да вкара гол, а после все пак се разписа срещу Балкан Ботевград.

Не е в състава на ЦСКА от януари 2009 година, но едва преди няколко дни договорът му бе разтрогнат. Нае адвокати на ФИФА срещу клуба, за да си потърси шестте заплати, които му дължаха от клуба.

Блестяла е на кориците на 8 модни списания за 17-е си месеца в България. Води тв предаване по Би Ти Ви, гостувала е в някои от най-големите шоута (на Слави и Азис), пише коментари за модно списание, снима се в реклами, гледа ни от билбордове...

Ледената кралица планира и немалко комерсиални инициативи в София. Още с идването си в България русата изкусителка не скри - ще търси бизнес пробив, подобен на този, който вече е осъществила в родината си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

RABIES
29.01.2010 13:40

Не е ли малко конфузно и отчаяно да поствате статия, която е била актуална през 2008 ? *smile*