Египет мина лесно през Алжир и отива на финал срещу Гана

23:22
Египет мина лесно през Алжир и отива на финал срещу Гана
Египет се класира на финала в турнира за Купата на Африканските нации след изразителна победа над Алжир с 4:0.

Двубоят бе далеч по-интересен от сблъсъка между Гана и Нигерия (1:0), а съперниците не отделиха много време за проучване. Опасности имаше и пред двете врати, а най-интересният момент през първото полувреме настъпи в 38-а минута. При една хубава контра, футболист на Алжир спря непозволено противников играч в наказателното поле, съдията посочи бялата точка и изгони провинилия се бранител Халиче. Рабу изпълни точно дузпата и Египет се оттегли на почивка с гол преднина.

През втората част, макар че играеха с човек повече, "фараоните" действаха предпазливо и не тръгнаха "на сляпо" да търсят второ попадение. В 62-а минута Египет пропусна страхотен шанс да удвои аванса си, след като техен футболист би неточно оставен сам в полето на Алжир. Малко след това обаче Мохамед Зидан с хубав удар някъде от границата на наказателното поле направи противниковия страж безпомощен – 2:0 за "фараоните".

В 70-а минута интригата съвсем изчезна, след като и втори футболист на Алжир бе изгонен. Десет по-късно пък Шафи направи победата на Египет класическа. Четири минути преди края и вратарят на алжирците бе отстранен. В продължението египтяните стигнаха и до четвърти гол.

 
 
 
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Fabregas_boy
30.01.2010 20:18

По принцип Египет доминират в КАН,обаче се надявам Гана да разбият хегемонията *beer*

biserms
29.01.2010 08:48

И на мен ми направи впечатление, че съдиите бутат яко Египет *erm* Надявам се Гана да ги бие на финала, но ако пак Египет получи някоя измислена дузпа и измислен червен картон за ганайците, няма да се получи.

onzzy
29.01.2010 08:35

с такова съдииство и Бутан могат да станат шампиони *thumb_down*

magnezi
29.01.2010 01:00

Съдията предреши мача с червения картон и дуспата дано Гана е нови носител на купата на Африка *party*