Борисов: Създаде се недоверие между Любо и играчите

09:25
Борисов: Създаде се недоверие между Любо и играчите
Смяната на Любослав Пенев в ЦСКА не е била заради финансови конфликти с ръководството на клуба, а заради това, че отборът е започнал да се движи на приливи и отливи, заяви собственикът на ЦСКА Димитър Борисов пред "БТВ".

"Когато един отбор започне да тъпче на едно и също място се сменя или президента, или треньора. Ние избрахме да сменим треньора. Не сме се карали, разделихме се, заради това, че играта ни стана на приливи и отливи. Търсихме нови методи", заяви собственикът на ЦСКА Димитър Борисов по повод раздялата на ЦСКА с бившия си наставник Любослав Пенев.

"Обявихме заплатата му публично импулсивно, но в крайна сметка сумата е реална. Нямахме спорове за заплатата му. Тук не става въпрос за пари, търсихме нови методи. Пенев също беше импулсивен. По повод дисциплината в клуба правеше пресконференции, говори пред медиите. Оттам тръгна недоверието между него и играчите, което развали атмосферата в съблекалнята", коментира още съсобственикът на ЦСКА.

Борисов разкри, че заплащането на футболистите е било сериозно редуцирано, когато дружеството му е купило ЦСКА.

"Когато влязохме в отбора имаше хора, които взимаха по 30-35 хиляди лева, сега тавана,който могат да взимат е 12 хиляди лева на месец", допълни Борисов.

Шефът на "армейците" коментира и ситуацията около бившият президент на клуба Александър Томов.

"Александър Томов разказва всякакви небивалици. Никой не го е натискал да продава клуба. В момента сме завели дело срещу него за дължими суми. Ние нищо не му дължим", каза още Борисов.

Президентът на ЦСКА заяви, че не знае какво е черно тото, както и дали то съществува в българския футбол, но увери, че ЦСКА никога не е участвала в договорки за манипулиране на резултати.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация