Челси се върна на върха след класика срещу Бирмингам (видео)

23:37
Челси се върна на върха след класика срещу Бирмингам (видео)
Челси победи Бирмингам с 3:0 като домакин в среща от поредния кръг на Висшата лига и се върна на върха във временното класиране.  Гостите пък най-накрая прекъснаха серията си от 15 мача без загуба във всички турнири.

Домакините започнаха вихрено двубоя и още в шестата минута те откриха резултата. Джо Коул нахлу по десния фланг и центрира към Флоран Малуда, който с глава преодоля Джо Харт - 1:0.

Гостите се опитаха да изнесат играта в половината на Челси, но с всяка изминала минута хората на МакКлийш губеха битката в центъра на терена и като цяло лондончани доминираха.

Логично, в 32-а минута "сините" удвоиха преднината си. Михаел Балак пусна хубав пас към Франк Лампард, който с прецизен шут в долния десен ъгъл направи резултата 2:0.

През второто полувреме Челси продължи да е по-добрият отбор, като момчетата на Карло Анчелоти често достигаха до добри позиции за стрелба към вратата на Джо Харт. Младият страж обаче, направи добри спасявания на удари от Ашли Коул, Анелка и Балак и по този начин задържаше пасива на своя тим.

"Бръм" също имаше шанс да вкара гол, когато МакФадън получи топката в пеналта на лондончани. Шотландецът обаче стреля с по-слабия си десен крак и топката премина далече встрани от вратата.

Най-доброто положение за "бръм" стана, когато Чучо Бенитес изведе на чиста позиция резервата Фейхи. Петър Чех обаче, изби удара на нападателя в корнер.

В 89-а минута Лампард сложи точка на спора, отбелязвайки второто си попадение в двубоя. Малуда пусна хубав пас за Лампс и националът на Англия с левия крак направи безпомощен Джо Харт - 3:0 и Челси се върна на върха във Висшата лига.

Челси - Бирмингам 3:0

1:0 Малуда 6-а мин
2:0 Лампард 32-а мин
3:0 Лампард 89-а мин

Челси: Чех, Иванович, Тери, Карвальо, Ашли Коул, Балак, Лампард, Деко, Малуда, Джо Коул, Анелка

Бирмингам: Харт, Кар, Роджър Джонсън, Данн, Риджуел, Ларсон, Бойър, Фъргюсън, МакФадън, Джером, Бенитес

Видео от мача ТУК!!!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

AviMC
28.01.2010 07:26

Мдаам, късмет е че само 3 гола им вкараха. Трябваше да са поне 6 *thumb_up* Само ЧЕЛСИ *beer*

Ginekologa
28.01.2010 03:32

тихо бе ламя какъв късмет видя тва не е ман ю *wink* *joking* 90+2 *lol*