В Локо Пловдив искат повече мачове

15:40
В Локо Пловдив искат повече мачове
Старши-треньорът на Локомотив Пловдив Нанджи Шенсой заяви, че в българско първенство трябва да се играят повече мачове. Коментарът му е във връзка с идеите за намаляване на отборите в "А" група, съобщава "7 дни спорт".

"Трябва подробно да се анализират условията за работа в България - няма терени, няма бази. Трудно се прави подготовка за първенството. Според мен е необходим формат, при който да се играят повече мачове - в момента в България се играят между 30 и 40 срещи, значително се изостава от другите първенства, където футболистите изиграват 50-60 мача. Първенството трябва да е съобразено и с климатичните условия", смята треньорът на Локо Пд Наджи Шенсой.

"Финансовата страна също е много важна, в Европа има много клубове, зад които стоят богати президенти - Челси с Абрамович, Манчестър Сити с шейховете, Милан с Берлускони. България няма такива възможности и приходите се намират трудно - реклами, тв права и т.н. Но и по това сме назад - наскоро турското първенство бе продадено за 300 млн. долара, 250 от които ще отидат при клубовете. Грубо казано, един среден отбор в Турция има бюджет от 20-25 млн. долара, да не говорим за грандовете, които стигат до 80 млн. Тук обаче продуктът е далеч по-евтин, съответно клубовете няма откъде да си набавят нормални приходи. С малък бюджет не можеш да повишиш качеството на отбора и да се конкурираш в Европа. За мен трябва да има една "Б" група, по-силна и по-интересна. Предполагам, че това разделение на регионален принцип в момента е с цел да се популяризира футболът. Не е професионално обаче. Трябва да има една група, като първите два отбора да се класират директно, а следващите четири отбора да играят плейофи за влизане в "А" група. По този начин ще се поддържа интересът докрай и ще се намали рискът от уговорени мачове", добави още спецът от Косово.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация