Зидан, Кака и компания събраха над 51 хил. зрители на \"Луш\"

13:08
Зидан, Кака и компания събраха над 51 хил. зрители на \"Луш\"
Над 51 хиляди зрители наблюдаваха на живо на стадиона "Луш" в Лисабон благотворителния мач срещу бедността, организиран от световни футболни величия. В срещата взеха участие играчи като Зинедин Зидан, Кака, Фабиен Бартез, Луиш Фиго и много други, а приходите, който бяха събрани, ще бъдат дадени в помощ на пострадалите от земетресението в Хаити.

Мачът срещу бедността е част от програмата за развитие на Обединените нации и съществува като инициатива от 2003г. В него се срещат сборен отбор на звезди на Бенфика и отбор "Роналдо, Зидан и приятели".

"Най-важното е да се съберат възможно най-много пари за помощ на Хаити", заяви Зинедин Зидан преди началото на срещата, която започна с минута мълчание в памет на жертвите на земетресението на 12 януари.

"Знам, че по света има много проблеми, но в Хаити е най-спешната ситуация", заяви от своя страна бразилецът Кака. Друга голяма звезда, която се очакваше да вземе участие в събитието бе бразилският нападател Роналдо, който обаче, бе задържан от своя клуб Коринтианс.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Fabregas_boy
26.01.2010 19:33

Който е гледал мача му завиждам най-искрено *thumb_up*