УЕФА пита БФС за лиценза на Гонзо

08:43
УЕФА пита БФС за лиценза на Гонзо
Европейската футболна централа УЕФА е изискала обяснение от БФС защо Георги Иванов-Гонзо тренира Левски, при положение че няма лиценз "Про". Същото искане за информация е пристигнало за още двама от "А" група - Драголюб Симонович от Сливен и Велизар Попов от Черно море. Тримата все още нямат нужната тапия, съобщава "7 дни спорт".

В крайна сметка се оказало, че Гонзо и Попов могат да водят отбори в "А" група поне временно. От треньорската школа на БФС са се позовали на точка в правилника, която разрешава това в случаи, когато в хода на първенството е бил сменен треньорът. В Левски това беше Ратко Достанич, а в Черно море - Никола Спасов. И в двата щаба има назначени треньори с лиценз "Про", които водят тренировките. В Левски това е Антони Здравков. В момента Гонзо полага изпити за "Про" и се очаква скоро да има тапия. Подобно беше положението и с Любо Пенев в ЦСКА, който също водеше отбора с лиценз "А" и учеше за "Про".

По-различно е положението със Симонович, който няма никакъв лиценз. От БФС са обяснили, че по документи той е спортен директор, а тренировките се водят от Георги Дерменджиев.

Питането от УЕФА е пристигнало заради това, че централата вече прави пълни досиета на треньорите във всички европейски страни.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация