Сити продължава във ФА Къп, Марто бележи (видео)

19:50
Сити продължава във ФА Къп, Марто бележи (видео)
Манчестър Сити победи Скънторп като гост с 4:2 и се класира за следващия етап от турнира ФА Къп в Англия.

Мартин Петров игра цял мач за "гражданите", отбеляза гол и бе в основата на две от попаденията за тима си.

Българският национал изригна още в 3-а минута, когато финтира защитник и от трудна позиция със силен шут от лявото крило направи вратаря на домакините безпомощен.

Последваха равностойни минути, в които играта се развиваше предимно в центъра. Домакините обаче показаха, че могат да атакуват опасно и в 13-а минута след корнер уцелиха греда, а малко след това изпуснаха нов добър шанс за изравняване.

В средата на първата част Петров отправи удар, но този път стражът на Скънторп спаси. Робиньо също имаше удобна възможност, но пропусна. Така се стигна до 29-а минута, когато Пол Хейс изравни. На повторенията обаче се видя, че футболистът на домакините е бил в засада по време на паса към него.

До края на полувремето Скънторп бе по-активният отбор, но до гол стигнаха „гражданите”. Монуоха в 45-а минута след хубав извеждащ пас на Стивън Айрлънд отново изведе Сити напред.

Втората част започна с масиран натиск на скромния тим от Чемпиъншип и в 53-а минута вратарят на гостите трябваше да се намесва решително след хубав удар към неговата врата. Последва скоростна атака на тима от Манчестър и шут встрани на Мартин Петров.

В 57-а минута Сити стигна до гола на спокойствието след страхотен далечен шут на Силвиньо. Скънторп обаче не се предаде и в 69-а минута след тъч ала Рори Делап и леко разбъркване резултатът бе намален на 2:3.

Домакините веднага обсадиха вратата на "гражданите", които изпитваха трудности в отбрана. В 81-а минута Мартин Петров отново пробва късмета си отдалеч, но ударът му бе париран. В 84-а минута българският национал изведе чудесно Робиньо сам срещу вратаря и бразилецът вкара за 4:2.

Видео от мача ТУК!!!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Mallorca
25.01.2010 01:11

кой е играча на мача эа мен е Марто Петров а эа вас кой беше *party*

crissttiano
24.01.2010 18:29

1:1 *lol* макар че прецакаха Сити *devil* чиста засада *thumb_up*

ShefkaTa
24.01.2010 18:26

Браво, МАрто *smile*)))) най-големияя (bow)*thumb_up*  *wink* догодина да се замислят на кой ще дават наградите

Don_Gonzo
24.01.2010 17:57

Сега Марто ще им бодне поне едно голче *smile*

rokera_henry
24.01.2010 17:54

аххаха "оборът" е не знаех, че Скънторп са обор *lol* *smile*