ЦСКА продава двама национали

12:07
ЦСКА продава двама национали
Шефовете на ЦСКА ще се опитат да намерят отбори за двама от най-добрите си футболисти, съобщиха близки до клуба за "24 часа". "Червените" искат да продадат още през зимния трансферен прозорец новоизлюпените национали Иван Стоянов и Костадин Стоянов. Двамата са от карето "Сливенски перли", пристигнали в Борисовата градина и направили фурор тази есен най-вече при победите над Динамо Москва за Лига Европа и вечния съперник Левски. Точно Стоянови вкараха головете при успеха с 2:0 над "сините" през септември.

Причината племеникът на Йордан Лечков и един от най-добрите леви защитници у нас Костадин Стоянов да бъдат поставени в трансферния списък и желанието на собствениците от "Титан" да бъдат шитнати в чужбина именно, когато са направили добър сезон, за да се вземат повече пари. Босовете на 31-кратните ни първенци правят впечатляваща селекция и се охарчиха много, както за футболисти, така и за новия старши треньор Йон Андоне.

Иван Стоянов, който преди години мина през Щутгарт, дори няма да има гарантирано титулярно място в новия "румънски" ЦСКА на Йаон Андоне след пристигането на нападателите Флорентин Петре, Даниел Панку и Елиот Гранден.

За Стоянов, който тази година ще навърши 27 години, има интерес от Германия и Испания. Предполагаемата цена на напористия нападател е 800 000 евро.

Костадин Стоянов пък от доста време е следен от английски клубове. Преди месец се заговори дори, че тимът от английската Висша лига Фулъм, който игра с ЦСКА в групите за Лига Европа, е готов да плати солидна сума за родения в Нова Загора 23-годишен бранител.

Трансферният прозорец в отборите от ЕС завършва в края на следващата седмица. Ако дотогава трансферите на Стоянови не станат, от ЦСКА ще се опитат да продадат националите в някой руски клуб. На лагера в Анталия "червените" с три отбора от бившия СССР - Волга, Том и сребърния медалист от завършилото през ноември първенство Спартак Москва.

От Борисовата градина уточняват, че двамата няма да бъдат продавани на всяка цена, а само при приемливи оферти.

Както е известно, в петък новият наставник Андоне обяви, че заведе на лагера в турския курорт максимум 28-30 футболисти. Така че още в понеделник ще бъдат обявени имената на 6-7 ненужни играчи. Според запознати пред раздяла с 31-кратните ни шампиони са Руи Мигел, Кристиян Велинов, Божидар Стойчев, Джонатан Гомес, Викторс Морозс, Светослав Петров и Орлин Орлинов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Pechenqgata
24.01.2010 15:28

Специално Коста Стоянов трябва да остане в ЦСКА , в момента най добрия халф бег в България...