Рууни изкачи Юнайтед на върха във Висшата лига, след като забоде 4 на Хъл

18:52
Рууни изкачи Юнайтед на върха във Висшата лига, след като забоде 4 на Хъл
Шампионът Манчестър Юнайтед победи тима на Хъл Сити с 4:0 в изтеглен мач от 23-я кръг на английската Висша лига. Всички четири гола в срещата на "Олд Трафорд" отбеляза английският голмайстор на домакините Уейн Рууни. Българският нападател на "червените дяволи" Димитър Бербатов бе оставен от мениджъра на тима сър Алекс Фъргюсън като резерва в този мач. Той се появи в игра в 72-а минута заедно с Дарън Гибсън, като двамата замениха Пол Скоулс и Майкъл Оуен.

"Червените дяволи" излязоха напред в резултата още в 8-а минута на мача. Тогава Пол Скоулс стреля от дистанция с десния крак, вратарят на гостите изби топката, която обаче попадна в Уейн Рууни и той от близко разстояние откри резултата.

Първото полувреме на този двубой ни предложи динамичен футбол като опасности имаше и пред двете врати, но до нов гол не се стигна и Ман Юнайтед се оттегли с гол аванс до почивката.

През второто полувреме превъзходството на "червените дяволи" продължи да бъде ясно откроено, но пропуски направиха Рууни, Оуен и Нани. Гостите пък разчитаха изключително на контраатаки, като доста рядко успяваха да създадат положение пред Едвин Ван дер Саар.

В 76-а минута алжирският национал Кеймел Гилас се освободи много добре в наказателното поле на домакините, но ударът му мина на сантиметри от страничната греда на пазената от Ван дер Саар врата.

В 82-а минута Гибсън изведе Рууни на стрелкова позиция, след което нападателят реализира второто си попадение във вратата на Хъл Сити. Любопитното в случая е, че играч на гостите лежеше в наказателното си поле и по този начин покриваше засадата, но реферът не бе отсъдил играта да спре и попадението е редовно.

Четири минути по-късно Нани центрира от дясно, а топката достигна отново до Рууни, който от близко разстояние с глава я прати за трети път във мрежата на Хъл Сити.

В продължението на мача Бербатов асистира прекрасно към Рууни, който пое топката, освободи се и отправи удар по земята, като по този начин вкара четвъртия си гол в този мач.

След тази победа Манчестър Юнайтед излезе начело в класирането на английската Висша лига, на две точки пред тимовете на Арсенал и Челси. Трябва да се има предвид, че шампионите са с един мач повече от "артилеристите" и с два повече от "сините" от Лондон.

Стартови състави:


Манчестър Юнайтед: Ван дер Саар, Евра, Фърдинанд, Рафаел, Евънс, Парк, Нани, Скоулс, Флетчър, Оуен, Рууни

Хъл Сити: Майхил, Даусън, Гарднър, МакШейн, Заяте, Бармби, Джеовани, Хънт, Боатенг, Фаган, Гарсия

Манчестър Юнайтед - Хъл Сити 4:0
1:0 - Рууни, 8\'
2:0 - Рууни, 82\'
3:0 - Рууни, 86\'
4:0 - Рууни, 93\'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mr_nice_guy
24.01.2010 10:41

Рууни вкарва многото голове, Берба допълва, така ще е в Юнайтед, така е и в Челси, например Анелка има колкото Берба, така е и в Ливърпул - Каут има колкото Берба(говорим за Висшата лига - по 7).

lozan_kr
24.01.2010 08:11

да бе при 3 гол нашето момче направо си избяга от отговорността пред гола, привлякъл защитниците - те няма да пазят Рупи а него? *lol* Така няма да вкара гол! Нижте Руни -винаги пред гола- нещо подобно беше Митко, ама в Тотнъм!!!

martinkata2003
24.01.2010 02:51

Obama,те не са Провал Мадрид.Те са Осминареал Мадрид. *joking* Пълни мишки,смешници от всякъде.REALMADRID94,затваряй си малката устичка,защото съдейки по цифрата,ако си набор 94,значи още имаш жълто около нея и изобщо не знаеш що е то футбол и има ли то почва в Мадрид!!!Ясно ли ти е? *lol* А колкото до Руни,не просто се раздаде,а направо ИМ раздаде. *party* Иначе като цяло мача не беше напрегнат.Юнайтед,както винаги,с лекота си взеха трите точки.Браво на момчетата.Много съм доволен.Този път и уинърчетата не са вложили пристрастие в статията,че да дразнят феновете на Червените дяволи.Браво и на тях!

hihi2
24.01.2010 01:33

Раздаде се Рууни няма спор.Просто ги закова на място,остави всички без думи, както винаги го е правил. *party* Невероятен футболист.

KILLna7
24.01.2010 00:07

На мислителя под мене: много ще се радвам да ми поясниш както ти ги изброй Роналдо ,Карлуш ,Фиго с какво точно се опропастиха че още немога да разбера и тебе и другите философи !!! Ако се не лъжа докато бяха в Реал Мадрид спечелиха всичко каквото можеха ,така че по добре млъкнете кой на кого съсипва и опропастява кариерите *stop* За едно съм съгласен този Реал Мадрид в момента за съжаление явно никога няма да стигне по класа предишния ,просто защото тогава играчите се интересуваха от самата игра докато сега тия манекени дето ги купиха се интересуват само от пари . *sad*

REALMADRID94
24.01.2010 00:05

ще ги видим колко време ще са на върха *wink* след като челси изиграят своите мачове *thumb_up*

Obama
23.01.2010 23:40

Мисля че някъде бях чел,че най-добрата школа е Аякс!!! *thumb_up* А за Реал или по-скоро Провал Мадрид няма какво да се говори!!!Най-смешният отбор!!!Като се сетищ за Бекъм,Роналдо"Феномена"(който няма смисъл от уточняване,по-скоро Кр.Роналдо трябва да се уточнява)Фиго,Карлош и др.звезди ми става мъчно колко добри футболисти,ама много добри са се опропастили!!! *sad*

wenelinch0
23.01.2010 22:55

и второ Руни няма да ходи никаде ! Тои самия каза в едно интервю ! *devil*

wenelinch0
23.01.2010 22:53

Тевес да се учи от Рунииии *sick* *angry* *evil* *devil*

Lollipopp
23.01.2010 22:49

liverbird1892 - и Челси кой голям футболист са опрапастили бе *erm* друг е въпроса че е доказано че в Реал или се получава или не , в повечето случай е Не ...

crissttiano
23.01.2010 22:28

liverbird1892 съгласен съм особенно Реал много ме дразнят като вземат да купуват играчи като картофи на пазара *angry* ако Роналдо беше останал в Юнайтед всичко щеше да е различно дано не отправят оферта към Рууни защото съм сиг че ще е огромна и той ще я приеме *angry* ебахти майката и тия шибани Реал и тия техните шибани пари не всичко е пари да вземат пример от Барселона *cigarette*

manunited666
23.01.2010 22:26

Най-добрата школа от всички попринцип е на Уест Хям Юнайтед.

liverbird1892
23.01.2010 22:08

Руни ся лятото ще иде в Реал Мадрид колко жалко за него щото е вероятно като много от големите имена във футбола да се развали при тея Балерени Челси и Реал само купуват звезди и ги развалят това е факт
а отбори като Ливърпул Байерн Мюнхен Манчестър Юнайтед Арсенал Аякс Барселона създават най големите звезди в света това са школите *thumb_up*

hitrin
23.01.2010 21:50

vicky_manutd1 няма проблеми.Все пак пожелавам успех и на М.U. *smile*

vicky_manutd1
23.01.2010 21:32

Абеее както и да е след една седмица ще знаем резултата и ще го обсъждаме .. *wink* ..само най мразя да се карам с други фенове.. аз уважам отбора на Арсенал даже съм ходила и да ги гледам така че .. няма смисъл от спорове *thumb_up*

tant
23.01.2010 21:31

аве Madoto_1 що не си го засмучеш и да се махнеш ако бяхме подпирани от садиите щяхте ли да повтаряте че трябвало да накажат тренера за спор със садиата нали се сещашче двете неща се изключват или не можеш да мислиш чак толкова много

doctorgonzo
23.01.2010 21:25

Madoto_1 Като имаш Сашо Диков за модел на подражание такива глупости ще ръсиш.michael_forever Не знам кой те е излъгал че си от ливерпул не те познавам, но в най-добрия случай си от София *lol* Хубавото е че Майкъл играе за Юнайтед и като възпитаник на Ливърпул заяви че се гордее да игае за най-големия отбор в света А немоа да разбера като половината от вас не харесват Манчестер, защо пишете тука, че чак си и чатите.

hitrin
23.01.2010 21:21

Madoto_1 няма споко *smile*.Исках да кажа на vicky_manutd1 че задължителен червен картон се дава на играч който ПРИМЕРНО влиза в наказателното поле,сам е срещу вратаря и е съборен и то в случая на Флетчър той си дигна крака до колената на Фабрегас.

Kill_221
23.01.2010 21:16

Почнаха ли споровете *lol* Манчестър Юнаитед най-великите! *wink*

Madoto_1
23.01.2010 21:06

hitrin i vicky_manutd1 не започвайте темата за неправилно отсъдени ситуаций в мачове на Юнайтед , че може и до края на сезона да изреждаме такива.Вики... каквото и да кажеш , цял свят(освен лъжливите фенове на ЮТД) ще каже , че Юнайтед без съдийте нямаше да е с толкова много титли - ФАКТ , а сега ще ви бием поне 3:1 *smile*. Иначе браво на Руни!!! ВЕЛИК играч.

vicky_manutd1
23.01.2010 21:02

ми честно казано според мен си имаше дузпа но не и червен картон *wink*

hitrin
23.01.2010 20:53

vicky_manutd1 за 2-та мача няма какво да кажа,победихте ни заслужено но за червения картон на Флетчър,който е гледал мача и който е за Манчестър след мача като се чух по телефона със хора които са по голями фенове на Манчо от колкото 90 процента от българските фенове на отбора.Попитах всеки един от тях ДУЗПА И ЧЕРВЕН КАРТОН ИМАШЕ ЛИ?.От 8 човека 8 ми казаха ДА.Те потвърдиха моето мнение.Други доказателства?

man_utd_fan
23.01.2010 20:39

Както казва Моуриньо, щом имаме повече точки от другите, значи сме по-добри от тях *joking*

vicky_manutd1
23.01.2010 20:38

hitrin а кво ще ми кажеш за мача в Шампионската лига а? *erm* ся ми кажи че съдията ни помогнал само дето даде червен картон на флетчър..

michael_forever
23.01.2010 20:29

Кристиано,помак такъв, къде видя че казвам кой да пише и кой не. Ти кьорав ли си или си неграмотен? Я прочети пак,осмисли го(ако можеш и има с какво) и тогава обиждай нещастнико!

Tovalan
23.01.2010 20:27

Отдавна не съм писал тук,защото се напълни с "компетентни" келеши и явно хората ценящи футбола спряха да посещават сайта, но това е друга тема. Относно мача, не беше измъчена победа, защото видимо Юнайтед не се напрягаха много, видяхме, когато играят на пълни обороти как Сити не излязоха от половината си и само късмета ги спаси, точно затова тази игра е велика. Колегата по-надоло да се поинтересува малко, защото Карлинг Къп е съвсем различен турнир от ФА Къп(Купата на Англия или Купата на Футболната асоциация). Относно другия спор, дори да съм фен на Юнайтед, ще призная, че атмосферата на Анфийлд е по-добра от тази на Олд Трафорд, но това не се дължи на това, че феновете на Юнайтед са по-лоши, а от комерсиализирането на отбора. Дори има забрана на един от най-върлите фенклубове на "червените дяволи" да посещават стадиона. Наздраве!

hitrin
23.01.2010 20:26

vicky_manutd1 СМЕШЕН КАКТО И ВСИЧКИ ФЕНОВЕ НА MU,НЕ СЕ И ОЧУДВАМ.БИЛИ НИ УБИЛИ НА ОЛД ТРАФОРД АХАХХАХАХАХАХА.НЕСЪЩЕСТВУВАЩА ДУЗПА ЗА ВАС,НЕОТСЪДЕНА ЗА НАС,СЛУЧАЕН АВТОГОЛ ООО КОЛКО СТЕ ЯКИ АХАХХАХА ИЛИ ПО ТОЧНО КОЛКО СТЕ ЖАЛКИ ХАХААХАХ.ЩЕ БИЕТЕ СИТИ ТОЛКОВА КОЛКОТО ГИ БИХТЕ И НА 19-ТИ,ТЕВЕЗ ПАК ЩЕ ВИ ЕБЕ ЗДРАВО.НА ОЛД ТРАФОРД ВИ РАЗБИХМЕ И СЕГА ПАК ЩЕ ГО НАПРАВИМЕ НО С РАЗЛИКАТА ЧЕ СЕГА НИЕ ЩЕ СМЕ ПОБЕДИТЕЛИТЕ.ЩЕ УСЕТИТЕ МОЩА НА ФАБРЕГАС И КОМПАНИЯ.

crissttiano
23.01.2010 20:23

maistorinho хахо такъв кой ти иска мнението как Юнайтед са първи *sick* michael_forever ти си голям комик бе *lol* задник смотан такъв *angry* ше казва на кой да пише и на кой не къв си ти ве некадърник такъв *angry*

maistorinho
23.01.2010 20:09

Хухахаха, аз също мисля ,че Атсенал има по-голям шанс да вземе мача...

maistorinho
23.01.2010 20:07

Какъв връх бе патенцаааа,с 5 мача повече и Левски може да е на върха на "Премиършип" ,стига това да са първите 5 кръга... *party* *lol* Я се стегнете ,Челси и без Дрогба,Есиен,Калу и т.н. ,които са в Африка ,пак правят по 7 гола ,така че Юнайтед само ще се радват на едната седмица на чело и толкова...Този сезон се очаратава да завърши без титла за Сър Алекс,тъй като не виождам голям шанс и в "Шампионска Лига" *thumb_up* За "Карлинг Къп" или още известна ,като купа на Англия,пак ще го поемат от Сити и така ще си останат със сабути гащи този сезон... *thumb_up*

vicky_manutd1
23.01.2010 20:04

кво бе hitrin сякаш на Олд Трафорд не ви убихме... до колкото мача - Супер Юнайтед, Супер Рууни и тей да набийм Ман.Сити и Арсенал *party*

Pechenqgata
23.01.2010 20:03

И Арсенал като ги бие другата седмица работата ще стане още по радостна *lol*

michael_forever
23.01.2010 20:03

Песента която Юнайтед пее за трагедията в Мюнхен е съвсем различна от тази на Ливърпул.Относно Селтик те я взимат от ливърпул.Като цяло Ливърпул пее цели 50 години(от 60'те до сега),а не 1 мач.Просто не се чувствай длъжен да ми отговориш,а ако решиш да пишеш не пиши глупости,става ли? *thumb_up*

VT8_2002
23.01.2010 19:55

Добре сте 2 мача повече и 2 точки повече от Челси смешна работа. Ха да се радват докато Челси не играят хаха ;д *lol*

manunited666
23.01.2010 19:53

А ти се поинтересувай за YNWA.Попринцип тази песен са я пяли първо феновете на Юнайтед заради загиналите в Мюнхен.После почват да си я пеят феновете на Селтик и после на Ливърпул.Запознай се първо и тогава говори.

michael_forever
23.01.2010 19:47

Аз за мача не смятам да пиша,беше ясен.Но като чета коментарите и се учудвам колко фенове на манчестър пишат GGMU.То хубаво глори глори ман унт,ама тази песен манчестър започват да я пеят през 80'те.Разбира се скандирането е откраднато от Лийдс и Тотнъм(и двата отбора го пеят) така че не е нужно да го имате за емблема на отбора понеже не е. Има голяма разлика между това и YMNA.Не че съм от Ливърпул ама поне отбора си има традиции и се слави с най-добрите си фенове,който за разлика от китайците и арабите по трибуните на театъра на Мечтите измислят собствени песни.По-добре е да се поинтересувате преди да преписвате машинално,а замислете се дали не ви тича повечр WFMU(Who the fuck are Man Unt ако не ви е ясно).Поздрави! *lol*

blind08
23.01.2010 19:45

да Чуя : Кой сега е номер 1 *party* *thumb_up* рууни е върха *thumb_up*

hitrin
23.01.2010 19:44

ХАХАХАХАХ ТИЯ MU КОЛКО СА СЛУЧАЙНИ НЕ Е РЕАЛНО.ТРЯБВАШЕ ПОНЕ 3 ГОЛА ДА ИМ ВКАРАТ.СРЕЩУ АРСЕНАЛ ЩЕ ПАДАТ С МНОГО,ТОВА Е СИГУРНО.НАЙ-ДОБРИЯ В СВЕТА Е АРСЕНАЛ ГЛУПАЦИ.МАНЧО ТАЯ ГОДИНА 4,5 МЯСТО МАКСИМУМ.GO GO GO GUNNERS!!!!!!!!

kiko0816
23.01.2010 19:43

пак не можете правилно да отчитате то4ките бе Уинар оправете то4ките 4е пак давате нереални то4ки на игра4ите нека да има ред в този сайт *stop* *sick*

guess_who
23.01.2010 19:43

Рууни струва много пове4е и от Месси и от Роналдо. И ако има 4овек без който ман утд немогат и 6те станат по слаби ако напусне (което никога няма да стане) това не е Роналдо а Рууни. *thumb_up*
Рууни така ме кефи 4еее... *party*
Айде сега ман утд на вархаааа
Кои сега са най - добрите???? Ман Утд разбирасе
GGMU!!!
*joking*

krasenco
23.01.2010 19:38

Руни е машина *thumb_up* Усештам,че тръгваме нагоре и отсега натакък ще мачкаме *thumb_up*

lexcho
23.01.2010 19:34

завръщането на контузените футболисти ни прави с все по силен състав надявам се като всички са на линия да нямаме загуба !!! Честита победа и от мен за всички фенове *beer* *thumb_up*

guess_who
23.01.2010 19:12

Рууни струва много пове4е и от Месси и от Роналдо. И ако има 4овек без който ман утд немогат и 6те станат по слаби ако напусне (което никога няма да стане) това не е Роналдо а Рууни. *thumb_up*
Рууни така ме кефи 4еее... *party*
Айде сега ман утд на вархаааа
Кои сега са най - добрите???? Ман Утд разбирасе
GGMU!!!
*joking*

Cris_7
23.01.2010 19:11

Браво Ман Ютд *beer* Евала на Рууни 4 гола *thumb_up* *thumb_up* *party*

crissttiano
23.01.2010 19:10

браво еееее Рууни *party* много се кефа как им нацепи 4 парчета *joking* браво на Юнайтед ся сиг ше кажете вие сте начело щот сте с мач поече това онова ама имаме психологическо предимство АРЕ ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ФЕНОВЕ НА ЮНАЙТЕД *beer* GGMU *thumb_up*

danman
23.01.2010 18:56

Честита ни победа на всички фенове на Юнайтед!Пожелавам на Манчестър никога вече да не слезнат от върха!Защото там им е мястото!Честито и на Рууни! *beer*

lozan_kr
23.01.2010 18:52

3 - 0 ама при центрирането Берба бяга от топката та Руни се разписа!

tant
23.01.2010 18:08

тея утепаха и садията *lol* *erm*

aso_20
23.01.2010 17:58

пази Берба за Сити според мен
може да го пусне да се раздвижи и дано го пусне пък
дано и вкара ниакой гол *beer*

tant
23.01.2010 17:57

трябваше вече да водим с повече но много брак в атака както сме ги натиснали трябва да вкара и берба на мястото на парк и сме супер *beer*

crissttiano
23.01.2010 17:49

само 1:0 *angry* заслужавахме дузпа и поне още 1 гол трябваше да вкараме ама много пропуски на Оуен *thumb_down* дано Берба влезе още на полувремето *beer* GGMU *party*

Anaxagoras
23.01.2010 17:41

дъртия се оля след всеки силен мач го оставя резерва