Марчело Липи: Вярвам в младите футболисти

12:24
Марчело Липи: Вярвам в младите футболисти
Италия няма проблем с контузените футболисти, заяви на пресконференция за българските и чужди журналисти наставникът на италианските национали Марчело Липи.

"Не съм бил най-добрият футболист, но повече ми върви като треньор", призна Липи.

"Това, което знам за България е, че има отлични футболисти. Естествено най-известен от тях е Димитър Бербатов. Той определено е голям играч. Имате и други добри футболисти. От тях най-много личи Мартин Петров", сподели наставникът на световните шампиони.

"Уважавам много българския отбор, който играе силно като домакин, а за тези квалификации ще играе за пръв път у дома. Нашият отбор е нов с млади футболисти, които тепърва трябва да се доказват, но аз вярвам в тях и смятам, че ще успеем да се представим на добро ниво", добави Липи.

Попитан дали ще се отразят проблемите с контузените играчи на двата състава, наставникът на "скуадра адзура" отговори, че в неговия състав няма контузени. "Аз съм заместил всички", категоричен бе той.

Марчело Липи сподели своите първи впечатления от стадион "Васил Левски".

"Много добър терен, но тревата е малко висока. Може би утре ще я окосят", пошегува се Липи.

На въпрос, защо не е повикал в състава си Дел Пиеро и Касано, той заяви, че това е лично негова преценка и не е дал обяснение пред италианските медии и няма да го направи и тук пред българските.

"Мачът с Кипър ни беше първа среща. Тогава не бяхме физически подготвени. Беше труден мач и резултатът накрая го постигнахме с доза късмет. Сега обаче мога да ви уверя, че не е така и че физическата подготовка на футболистите е отлична", добави наставникът на италианците Марчело Липи

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация