По 15 000 евро в ЦСКА за титла

12:30
По 15 000 евро в ЦСКА за титла
Футболистите на ЦСКА ще получат по 15 000 евро премия, ако станат шампиони през този сезон, разкри собственикът на клуба Димитър Борисов, пред "Труд".

Според новата формула за възнаграждения при "червените" няма да се дават бонуси за победи в отделни мачове, а само за свършена работа. Вероятно основната група от футболисти ще получат по 30 хиляди лева за титла. Останалите ще бъдат наградени според изиграните минути, защото някои рядко попадат в групата.

При злато за ЦСКА е възможно общата сума да наближи милион лева. "Титан" още няма спечелен трофей, откакто влезе във футбола. Практиката досега бе играчите на ЦСКА да получават между 2500 и 3000 лв. за победа в първенството. През 2007 г. Прамод Митал обеща премия от един милион евро за титла на ЦСКА. Тогава обаче "червените" изгубиха трофея за сметка на Левски.

“Титан” няма да плаща премии, ако ЦСКА спечели Купата на България. Но това не означава, че играчите няма да вземат пари. Мобилният оператор "Глобул", чието име е на фланелките на отбора като генерален спонсор, е гарантирал 200 хиляди лева за трофея. В ЦСКА пари няма да влязат, а всичко ще бъде разпределено между играчи и спортно-техническия щаб. За Купата на България отпаднаха основните конкуренти на "червените" за титлата. Най-сериозните съперници са Славия и Черно море. Жребият прати ЦСКА на четвъртфинал срещу Берое в Стара Загора.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

drummer
23.01.2010 15:01

Тази премия, можеше да бъде обявена и при Любослав Пенев, но няма значение. Да пожелаем успех на момчетата, и новият им треньор Йоан Андоне, и заслужено да си получат премията! *devil*