Локо Мездра стяга здрава зимна селекция

13:20
Локо Мездра стяга здрава зимна селекция
Втора седмица над 30 футболисти водят подготовка с 13-ия в есенното класиране в "А" група Локомотив Мездра. Сред тях са и 15-ина потенциални нови попълнения. Сигурните са 31-годишният вратар Йордан Господинов (преотстъпен до лятото от Славия, ако не си намери клуб в чужбина), бившите младежки национали Венцислав Василев (21-годишен, централен защитник, идва като свободен агент от Миньор Перник) и Мартин Кавдански (22-годишен, стопер, обличал екипа на "белите"), 19-годишните Борислав Балджийски (офанзивен халф) и Боян Табаков (нападател) - и двамата преотстъпени от Левски.

Със същия статут през пролетта "железничарите" отново ще могат да разчитат на услугите на своя голмайстор през първия полусезон Исмаил Иса, съобщава сайтът на клуба. Мездренци се подсилиха и с трима играчи на Вихрен Сандански: 30-годишният нападател Десислав Русев, 22-годишният халф Руслан Иванов и 34-годишният десен бек Кирил Джоров, които дойдоха на бартер в замяна на Борислав Хазуров, който вече тренира с Локомотив Пловдив.

На проби са още дузина футболисти - 19-годишният французин Исидор Нанджи (централен защитник, юноша на ФК Париж, подвизавал се за последно в Гингам), младият вратар Людмил Зарев от школата на Септември (София), македонецът с немски паспорт Оливер Георгиев (краен бранител, обличал фланелката на Гройтер Фюрт във Втора Бундеслига), халфовете Боян Бойчев (идва от четвъртодивизионния австрийски клуб Мистелбах), Пламен Димиев (от Загорец - Нова Загора) и Владислав Стоянов (бивш играч на Ботев - Враца), както и нападателят Георги Тодоров (от Ком-Миньор - Берковица).

От досегашния състав напуснаха титулярният вратар през есента Христо Иванов, който подписа с Монтана, офанзивният халф Страхил Попов, завърнал се в Литекс, и бразилският опорен полузащитник Даниел Моралес, който най-вероятно ще продължи кариерата си в Миньор (Перник).

Други трима футболисти, които през есента рядко намираха място сред титулярите - Георги Каранейчев, Милчо Макенджиев и Георги Георгиев, са подали молби да разтрогнат по вина на клуба на Арбитража в БФС и затова тренират отделно от основната група. По взаимно съгласие скъсаха своите контракти треньорът на вратарите Петко Петков, който беше привлечен на работа в треньорския щаб на ЦСКА, и бразилският халф Марко Тулио. Яко дим се е изпарил нападателят от Кот д\'Ивоар Абудрамане Бамба, който преди Нова година замина за родината си и оттогава от него няма ни вест, ни кост.

До края на месеца Локо (Мз) ще тренира при домашни условия. Ако се проведе, в началото на февруари момчетата на старши треньора Войн Войнов ще вземат участие в традиционния зимен турнир "Албена къп". Планирани са и 7 - 8 контролни срещи.

Засега са уточнени датите на четири от проверките: на 22 януари (петък) от 14.30 часа с Бдин (Видин), на 27 януари (сряда) с Балкан (Ботевград), на 30 януари (събота) със Спортист (Своге) и на 20 февруари в столицата с Левски.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация