Вдигат 3 пъти заплатата на Телкийски

11:50
Вдигат 3 пъти заплатата на Телкийски
Ръководството на Левски ще направи изключение в анонсираната си политика за намаляване на заплатите заради Димитър Телкийски. "Меридиан Мач" съобщава, че месечното възнаграждение на Мечо ще бъде вдигнато, защото било сред най-ниските на "Герена".

Според запознати досега халфът е вземал 3-4 хиляди лева, което е с няколко пъти по-малко от парите, които през есента прибираха Елин Топузаков, Христо Йовов и Седрик Бардон, които също като Телкийски се завърнаха на "Герена". Причина за ниската заплата на халфа била уговорка между Мечо и собственика на "сините" Тодор Батков. Двамата се разбрали Телкийски, който пристигна като свободен агент в Левски, да остане на "Герена" до зимната пауза и след това, ако си намери отбор в чужбина, да напусне клуба без финансови претенции към Батков.

Двамата обаче пропуснали много важен факт, а именно правилото на УЕФА, че футболист не може да играе за три отбора по време на един сезон. Телкийски попада именно в тази графа, след като до този момент освен за Левски е играл и за руския Амкар Перм. Точно заради това Мечо няма как да напусне "Герена", а това го е накарало да се разбере за повече пари с ръководството на Левски. Според източници от "Герена" заплатата на халфа, който показа много добра игра, след като се върна при "сините", ще скочи няколко пъти и той ще прибира по 10 000 лева на месец.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация