Нигерия се класира на 1/4-финал, Египет отново без грешка

19:54
Нигерия се класира на 1/4-финал, Египет отново без грешка
Отборът на Нигерия успя да победи формацията на Мозамбик с 3:0 в последна среща от група "С" в турнира за Купата на Африканските нации. С постигнатата победа "орлите" събраха актив от 6 точки, което се оказа достатъчно те да продължат като втори отбор от групата на 1/4-финалите в турнира. Лидер остана съставът на Египет, който постигна трета поредна победа в надпреварата, този път над Бенин с 2:0.

През по-голяма част от срещата Нигерия бе по-активният отбор и логично спечели пълния актив от точки. Петер Одемвинге откри резултата след далечен удар с левия крак в края на първото полувреме, а отново той в началото на втората част отбеляза втори гол за "орлите". Третото попадение за Нигерия падна в 86-а минута и бе дело на резервата Обафеми Мартинс, който се оказа най-съобразителен в наказателното поле и след удар с левия крак матира вратарят на Мозамбик. Успехът на нигерийците можеше да бъде много по-изразителен, но пропуски направиха Якубу Айегбени, Виктор Обина и Обафеми Мартинс.

В другата среща Египет не срещна никакви трудности срещу Бенин. Два бързи гола на Ал Мохамади в 7-а и Метееб в 24-а минута предрешиха срещата и донесоха на "фараоните" пълен актив от груповата фаза.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация