Кметът и \"Община Сандански\" спасиха Вихрен и футбола в града

16:39
Кметът и \"Община Сандански\" спасиха Вихрен и футбола в града
Кметът Андон Тотев и общината спасиха Вихрен Сандански и клубът ще го има и в бъдеще, съобщава сайтът на тима от "Б" група.

По време на днешната сесия на Общината, кметът Андон Тотев заяви, че няма как отборът да стане изцяло общински, тъй като ситуацията и от правна гледна точка е сложна.

"ОбС Сандански" реши да сформира комисия с представители на спортната, бюджетната и нормативната комисия към местния парламент, която да изготви предложение за финансовото състояние на клуба. Очаква се за издръжката на футболния клуб да бъде привлечен и бизнесът в града.

Общинарите се показаха, като разумни хора, милеещи за спорта в региона, с което си спечелиха уважението не само на футболисти, треньори и фенове, но и на всички граждани на Сандански.

Първото нещо, което ще направи Общината е да изплати дължимите заплати на играчи, треньори и ръководство, след което ще проведе нова сесия, на която да вземе решение за бъдещото управление на клуба и търсенето на местни бизнесмени за неговото финансиране.

"Изказваме цялата си благодарност към кмета Андон Тотев и общинарите. Тези хора спасиха футбола в Сандански и можем само искрено да им благодарим за решението им. С игрите на Вихрен през пролетта ще им докажем, че са постъпили правилно. Надяваме се всички в Сандански да се гордеят с новия отбор на Вихрен", заявиха от клуба.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация