\"Еврофутбол\" открива спортна зала за безплатни тренировки в Монтана

16:00
\"Еврофутбол\" открива спортна зала за безплатни тренировки в Монтана
Българският лицензиран букмейкър "Еврофутбол", в партньорство с Фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ), открива спортна зала за безплатни тренировки по аеробика, дартс, тенис на маса и източни бойни изкуства в Монтана на 21.01.2010 г. от 13.00 часа в Общински младежки дом в града. Това стана възможно благодарение на инициативата на родния хазартен оператор "Избери да спортуваш" за построяване и реновиране на спортни площадки в страната. Те бяха финансирани от букмейкърската къща през 2009 г.

Миналата година различни граждански групи кандидатстваха в първия, конкурсен, етап от кампанията, която се осъществява като част от големия благотворителен проект на Еврофутбол - "Печелиш и помагаш". Той цели да създаде предпоставки за активен и здравословен начин на живот чрез спорт в свободното време.

Церемонията по официалното откриване ще се състои във фоайето на Младежкия дом, а след това ще се проведе пресконференция на тема: "Оптимизираните възможности за спорт в свободното време, които предлага ОМД - Монтана". Организатор е Общинският младежки дом, а участници ще са: Асен Асенов – директор на ОМД, Здравко Петров – треньор по тенис на маса, Тодор Луканов – инструктор по Винг Тчун, Снежинка Джурджинска – инструктор по аеробика, Пепи Василев – треньор по Дартс и представители на спортните клубове към ОМД.

Специален гост на събитието ще е кметът на община Монтана Златко Живков, а трениращите в Клуба по източни бойни изкуства ще покажат своите умения пред събралите се хора.

Вече са факт и първите приготовления по откриването на останалите 11 спортни терена от цяла България, финансирани през отминалата 2009 г. от Еврофутбол. Благодарение на общите усилия и труда на гражданските инициативни групи, различни общини, местни бизнесмени, българския букмейкър и ФРГИ хората от общо 11 населени места ще имат възможността да спортуват безплатно в свободното си време.

Следващата площадка, която ще зарадва местното население, се намира в село Голема Раковица, община Елин Пелин и ще бъде открита на 01.02.2010 г.

Събитията са част от благотворителната кампания "Избери да спортуваш", финансирана по социалния проект на Еврофутбол - "Печелиш и помагаш".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация