Преместиха финала за Купата на 5 май

13:55
Преместиха финала за Купата на 5 май
Разумен компромис ще позволи финалът за Купата на България "Форд Мото-Пфое" да се играе на 5 май на националния стадион. Най-голямата спортна арена на България е резервирана отдавна от тази дата до 14 май за гръмовния и дългоочакван концерт на AC/DC.

Подготовката на стадиона за шоуто на легендарните рокаджии ще започне с ден по-късно, за да може на свободния във футболния календар 5 май (сряда) да се изиграе големият мач за Купата. Така с отстъпки и от двете страни са защитени всички интереси - и на "Цар Футбол", както и на стопанина на стадиона "Национална спортна база" (НСБ) .

"Разбирането, което проявиха футболните хора, е добър пример как един очертаващ се спор не само може да бъде предотвратен в зародиш, но и да се намери добро и изгодно решение за всички - каза Петър Божилов, изпълнителният директор на НСБ. - А приходите от концерта са важни за бюджета на дружеството и пак ще се върнат в стадиона под формата на подобрения."

Гастролът на рокдинозаврите от AC/DC пообърка предварителната програма, според която финалът беше насрочен за 12 май, само два дни преди концерта. Организаторите на турнира от Професионалната лига са склонни да приемат изтеглянето на мача седмица по-рано на 5 май.

Защото по директива на ФИФА първенствата и турнирите навсякъде трябва да завършат до 17 май заради започващото на 11 юни в ЮАР световно първенство. Последният кръг на “А” група е насрочен на 16 май.

Окончателното решение кога да се играе финалът за Купата трябва да вземе Изпълкомът на БФС.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация