Марадона на гости при Стоичков

21:28
Марадона на гости при Стоичков
Диего Марадона отпразнува с визита при Христо Стоичков края на наложеното му двумесечно наказание да не се занимава с футбол, съобщава "Труд". Появата на избрания от феновете за футболист №1 в света за миналия век на тренировката на Мамелъди Съндаунс в компанията на българския треньор на отбора превърна заниманието в световно събитие. Двамата колеги изгледаха и коментираха заедно учебната игра пред щракащите фотоапарати, тв камери и десетки ловци на автографи.

Едва изчакал да изтече наказанието му за обиди към журналисти в петък, Марадона хвана самолета да оглежда база за Аржентина в ЮАР. Селекционерът на двукратните световни шампиони е в работна треска за първия си мондиал на пейката, до който се добра през иглени уши в квалификациите. Дон Диего одобрил базата на Мамелъди Съндаунс в Претория, след като Стоичков го развел из комплекса. Великият аржентинец ще доведе отбора си начело с футболист №1 за 2009 г. Лионел Меси да тренира там, където Камата превърна Мамелъди в кандидат №1 за шампион на ЮАР.

Българският кавалер на "Златната топка" подарил на стария си приятел автобиографичния албум "Стоичков, това съм аз". Диего го разгърнал и открил снимките си със Стоичков от своя бляскав бенефис в Буенос Айрес през ноември 2001 г. Марадона поканил Камата за почетен гост на аржентинския отбор за цялото световно със специален ВИП-пропуск за лагера. По-късно кметството на Претория дало вечерен прием за Марадона и Стоичков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

nikolai_kushev
20.01.2010 04:30

ей сабраха се 2-ма некъдърници в треньорската професия на една място това наистина трябва да се поле е,като играчи са велики ама като треньори гола вода/лично мнение/