Ферарио Спасов: Не съм чул да обвинят българин за черно тото

16:40
Ферарио Спасов: Не съм чул да обвинят българин за черно тото
След като треньорската криза в ЦСКА отшумя и Йоан Андоне бе назначен начело на "червените", "Меридиан Мач" потърси мнението на няколко специалисти за случващото се в клуба. Ферарио Спасов, Аспарух Никодимов и Александър Станков са хора, които са тясно свързани с ЦСКА и са работили за клуба през последните години. Ето как те видяха последните рокади на "Българска армия".


Бившият треньор на ЦСКА и Литекс Ферарио Спасов сподели мнението си за последните събития при "червените". Той заяви, че е с добри впечатления от Йоан Андоне, но е изцяло за български треньори и против чужденците.

"Впечатленията ми от Андоне са добри. Представя се добре с отборите си, има успехи. Те обаче, доколкото знам, се дължат основно на "желязната" дисциплина, която налага в тимовете, които води. Много ще му е трудно да я наложи в ЦСКА при тези дисциплинарни провинения на играчите, които имаше в последно време. Но аз смятам, че футболистите трябва да се съобразяват с треньора си, а не обратното. Доколко ще се окаже сполучлив ходът с Йоан Андоне, ще се види през лятото. Знаете, че един треньор се оценява по резултатите. Ако те не са добри, колкото и силен да е специалистът, оценката за него няма как да е висока. Иначе въобще не одобрявам раздялата с Любо Пенев. Аз съм за българските треньори. Не смятам, че ние, българските специалисти, вършим по-лошо работата си от чужденците. А към тях се проявява много по-голямо търпение и им се дава много повече шанс, отколкото на нас. Освен това да сте чули досега шефове да са обвинили български треньори в участие в черно тото. Аз не съм чул. А Йешич вече го обвиниха. Затова смятам, че винаги трябва да се има едно наум, като се канят чужденци. Той обра и плодовете от моя труд през 2005 година. Селекцията и подготовката през зимната пауза тогава бе направена от мен. Останала ми е горчилка от освобождаването ми тогава. Все пак съм удовлетворен, че някои ваши колеги се сещат и споменават и моите заслуги за онази титла на ЦСКА. А това, че Андоне ще взима същите пари като Любо, а точно заплатата бе съобщена първоначално като аргумент за раздялата с него, доказва, че не само играчите и треньорите, но и футболните ни ръководители трябва да израснат още много, докато стигнат нивото на западните си колеги", заяви Ферарио Спасов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Alcahuete_Chulo
19.01.2010 16:45

прав е Ферарио вэемаме вьв Бьлгария все недокаэани специалисти и футболисти и после искаме Бг отборите да се представет добре вьв Европа