Румънска казарма за ЦСКА край морето

08:54
Румънска казарма за ЦСКА край морето
Футболистите на ЦСКА направиха вчера сутринта първата си тренировка под ръководството на новия треньор на отбора Йоан Андоне, съобщава "7 дни спорт". Румънският специалист, който е известен в родината си с желязната, почти казармена дисциплина, която налага във всеки клуб, където работи, не изневери на своите методи и този път. Андоне строи своите възпитаници още при пристигането на червените в курорта Златни пясъци. Буквално след като слязоха от автобуса в неделя към 18,30 часа и се настаниха в своя хотел, всички играчи бяха изкарани в студа, за да направят няколко обиколки по пустите улици.

Първата тренировка на ЦСКА в Албена се проведе на другия ден. Червените започнаха заниманието си точно в 10,15 часа, както беше обявено по програма. Андоне стъпи във видимо добро настроение на терен в комплекса и закрачи към центъра на игрището. Румънецът събра футболистите около себе си и след като поговори с тях няколко минути, ги прати да въртят обиколки. Последва кратка разгрявка и нов монолог на треньора. През цялото време бившият треньор на Динамо (Букурещ) и Клуж говореше на английски
а в ролята на негови преводачи се редуваха спортният директор на армейците Димитър Димитров-Каубоя и Адалберт Зафиров.

След като поизпоти футболистите от тичане, Андоне раздели отбора на пет групи. Четири от тях застанаха в ъглите на игрището и разцъкваха с топка, а една продължи да тича, този път за норматив. Облечен с черна шуба с логото на ЦСКА, с папка и хронометър в ръка, румънският треньор стриктно следеше действията на всеки един от играчите. "Стоянов, Сome on! Come on, Коста!", крещеше Андоне по Костадин Стоянов и Коста Янев, които изоставаха с времето.
По време на цялата тренировка специалистът старателно записваше нещо в папката си,
напомняйки на холандското светило Луис ван Гаал

Въпреки тежките натоварвания играчите тренираха в отлично настроение и шегите не липсваха. Най-дейни в това отношение бяха Иван Иванов, на когото усмивката не слиза от лицето след уволнението на Любослав Пенев, и Коста Янев. Отлична физическа подготовка пък показа новото попълнение Даниел Панку. Отделно от отбора се подготвяха нападателят Владимир Манчев и вратарят Иван Караджов.
В края на заниманието Йоан Андоне отново събра всички около себе си за заключителни думи, преди да се качи в автобуса и да потегли към Златни пясъци.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

futbolist4eto9
19.01.2010 11:28

браво на андоне спукал ги е от бягане тези пияници *party* *thumb_down* *sick*