Силен Арсенал подчини смелия Болтън

19:52
Силен Арсенал подчини смелия Болтън
Арсенал победи Болтън с 2:0 като гост в среща от 22-я кръг на Висшата лига.

Срещата бе дебют за новия мениджър на Уондърърс Оуен Койл, който бе надъхал своите момчета, които започнаха вихрено мача и в първите две-три минути пред вратата на Арсенал бе доста напечено.

Въпреки че в началото на двубоя домакините опитаха натиск, лондончани бързо овладяха инициативата и водени от своя капитан Фабрегас те започнаха да плетат една след друга красиви комбинации, търсейки първия гол в срещата.

В 28-а минута завръщането на Сеск Фабрегас в състава на гостите се оказа решаващо. Каталунецът направи страхотно двойно подаване с Едуардо на границата на пеналта, после добре овладя и с техничен удар изведе "артилеристите" напред в резултата - 0:1.

До края на полувремето отново Фабрегас бе главно действащо лице. Той бе фаулиран от Тейлър в пеналта на Болтън и после изритан в главата, но съдията явно не видя тази ситуация и не отсъди дузпа за гостите.

През второто полувреме Болтън започна по-силно и в първите петнайсетина минути от действията на терена сякаш се усещаше, че дамокините ще изравнят. Добри възможности за гол имаха Класнич и Тейлър, но Алмуния днес бе ниво и извади няколко опасни положения.

Точка на спора в този мач сложи резервата Фран Мерида. Испанецът овладя по перфектен начин едно центриране отляво в пеналта на Уондърърс. Мерида бе оставен непокрит и с левия крак прати топката в далечния на вратаря ъгъл - 0:2.

С тази си победа Арсенал се приближи само на три точки от лидера Челси, а в сряда на лондончани им предстои домакинство на Болтън в отложен мач от Висшата лига и при победа, те ще се изравнят по точки със "сините" на върха.

Болтън: Яскелайнен, Стейнсон, Кейхил, Найт, Робинсън, Лий, Муамба, Коухен, Тейлър, Класнич, Дейвис

Арсенал: Алмуния, Саня, Галас, Вермаелен, Траоре, Фабрегас, Ийстмънд, Диаби, Росицки, Едуардо, Аршавин

В друг мач, игран по-рано днес, Блекбърн победи у дома с Фулъм с 2:0.
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

qkubu
18.01.2010 01:21

glen_johnson абе пич ти от неска ли гледаш футбол каде летиш болън били по добрия отбор *lol* гледаи на само % владеене на топката и играта да положенията бяха по 10-12 някаде и ударите но АРСЕНАЛ показа класа и победи ....

glen_johnson
17.01.2010 20:10

Болтан бяха по-добрия отбор на терена но малшанс а пък Арсенал си вкараха положенията. Ама така става във футбола ко не вкараш шти фкарат *thumb_down*

arsenal4yy
17.01.2010 19:05

Съдията е мега луд *lol* Арсенал имаха 2 дузпи не ги свири..имаше 2 положения при,които щяха да вкарат поне едното и свири..тоя ме изпълни и колко фала не свири срещу Арсенал,а тъпия П.Робинсън тряаше да му даде 2ри жълт (червен) не му даде..нещо Фил Дауд свири за Болтън

biznesmen
17.01.2010 18:41

Премиаршип нещо започва яко да потъва.Ливърпул са в ужасна форма а отбори като МЮ,Челси МС имат много големи дългове и ще ги накажат няма как иначе.Само Арсенал ми изглеждат стабилни поне засега.