Евертън спря серията на Манчини, Мартин Петров игра едно полувреме

21:28
Евертън спря серията на Манчини, Мартин Петров игра едно полувреме
Евертън победи Манчестър Сити с 2:0 в мач от поредния кръг на Висшата лига.

Мартин Петров започна титуляр за "гражданите" в пети пореден мач под ръководството на Роберто Манчини. Домакините обаче бяха по-добрият тим и заслужено стигнаха до успеха, въпреки че съдията им удари едно рамо с измислена дузпа.

"Гражданите" започнаха по-активно, но още в самото начало Санта Круз трябваше да напусне заради контузия, а на негово място влезе Робиньо. Мартин Петров в 8-а минута отправи опасен далечен удар към вратата на "карамелите", но Тим Хауърд изби. Пет по късно българският национал, който започна по десния фланг на атаката, центрира добре, Тевес свали за Робиньо, но бразилецът пропусна от удобна позиция.

В 20-а минута Евертън създаде най-чистото си положение, но Лендън Донован след пас на Луи Саха пропусна. Домакините постепенно овладяха инициативата, а Шей Гивън в 27-а минута спаси силен шут на Билялединов. Превесът на "карамелите" даде резултат и в 36-а минута Пиенар от пряк свободен удар откри резултата.

Билялединов можеше да вкара втори гол, но шутът му мина на сантиметри от страничната греда. В продължението на първото полувреме съдията даде измислена дузпа за домакините и Саха бе точен за 2:0.

В началото на второто полувреме на терена се появи Бенжани, който замени Мартин Петров. Въпреки това Сити изигра най-слабият си мач под ръководството на Манчини и не успя да създаде нищо в атака. Робиньо, който в началото на мача замени Санта Круз, също напусна.

Евертън спокойно удържаше преднината си, а десет минути преди края "карамелите" удариха и греда.

Ето и съставите на двата отбора:


Евертън: Хауърд, Бейнс, Хейтинга, Дистен, Невил, Билялединов, Донован, Кейхил, Пиенар, Фелайни, Саха

Манчестър Сити: Гивън, Ричърдс, Сабалета, Гаридо, Компани, Бари, Де Йонг, Петров, Белъми, Тевес, Санта Круз

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

top4o_1994
16.01.2010 22:49

какъвто нямаше де ... извинявам се за грешката *wink*

top4o_1994
16.01.2010 22:48

ако трябваше да свири фал (какъвто имаше при дузпата) то това не би трябвало да е дузпа понеже нарушението започна извън границата на наказателното поле, тоест дърпането на Ричардс, аз се изнедадах че свири дузпа англ. съдя, марто се мъчи на десния фланг, днес неможа да се разиграе на рождение си ден *wink*

Obama
16.01.2010 21:06

Пристрастието си личи "съдията даде измислена дузпа за домакините" !!!

Lyuben_007
16.01.2010 21:04

за съжеление победната серия на Ман Сити и на Манчини ще приключи *sad* но не се знае до края на мача какво ше стане

doctorgonzo
16.01.2010 20:58

Видяхте ли как като стреля и неуцели врата Мартин и веднага Манчини го записа в един тефтер..хаха..Мусолини на острова *party*