Балъков: Отборите в \"А\" и \"Б\" групите трябва да са по-малко

12:54
Балъков: Отборите в \"А\" и \"Б\" групите трябва да са по-малко
Мениджърът на Черноморец Бургас Красимир Балъков поиска намаляване на броя на отборите в А и Б групите, за да може да се развива българския футбол.

"Надявам се развитието на спорта да е на такова ниво, че да ни позволи да поддържаме същите темпове на развитие както досега. Преди няколко дни лицензираните треньори се събрахме и обсъдихме много наболели въпроси, като една от темите бе развитието на българския футбол и конкуренцията в българското първенство. Разгледаха се много точки, имаше и конкренти идеи, дадени към БФС. Смятам, че в близко бъдеще трябва да се реализира нещо. Много неща зависят от ДЮШ и начина, по който се работи там, от пирамидата, която трябва да се стесни отгоре. В елита не трябва да има отбори, които завършват с мъка първенството. Нямаме нужда от това ,ако искаме добра конкуренция и качествен футбол. Трябва да се намалят отборите в А и Б групите, да се преструктурират В групите. Мисля, че треньорската среща ще помогне за бъдещето на българския футбол", заяви Балъков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

plamen_milan
16.01.2010 00:30

Уважавам идеите му но ако погледнем мачовете на Черноморец с отборите от първата десятка имаме само 8точки.Едва ли тогава Бала би искал отборите да са по-малко като бъде застрашен от изпадане