Данъчните в Англия погнаха Бербатов

10:43
Данъчните в Англия погнаха Бербатов
Данъчните в Англия вероятно са амбицирани от проверките на НАП и също погнаха футбола. След като шефът на Александър Тунчев в Лестър Милан Мандарич бе обвинен за укриването на 275 хиляди лири налози, сега наред е Манчестър Юнайтед.

На най-големия клуб е изпратена покана за плащането на 5,3 милиона лири дълг. Проблемът е в т.нар. лични рекламни права, като според данъчните така се криели налози на играчи.

Финансовото министерство смята, че върху тях трябва да бъдат наложени данъци, докато от клуба твърдят обратното, и най-вероятно ще се стигне до съд. С тази анекси към договорите всъщност се криели допълнителни доходи.

Проблемът ще засегне абсолютно всички играчи на Манчестър Юнайтед и най-вече тези с шестцифрените заплати. Те можело да загубят половината пари от договорите си за личните рекламни права.

Според вестник "Сън" Юнайтед е ударен първи, за да се провери реакцията му. Ако се стигне до осъдителна присъда, то веднага ще бъдат ударени и останалите отбори, където също имало такива пари.

В същото време вестник "Гардиън" разкрива схема, според която закъсалият с дългове клуб се източва от собствениците му от фаммилията Глейзър. Американците са получили заеми от Юнайтед за повече от 10 милиона лири, които не трябва да се плащат през следващите пет години и имат минимална лихва. Около 10 милиона пък се плащали по договори за мениджмънт също на приближени до семейството.

В същото време са броени над 6 милиона лири на близка до Глейзър фирма да подготви издаването на облигации за половин милиард паунда. В момента обаче всичко е под въпрос, защото банките не били съгласни да го направят заради останалите дългове на клуба.

Въпреки проблемите според списание "Форбс" Юнайтед продължава да е най-скъпият спортен клуб на планетата. Той се оценява на 1,28 милиарда долара.

В първата десетка влизат само още два футболни тима, като шестото място е за испанския гранд Реал Мадрид, а седмото е за Арсенал, като лондонския тим е похвален за новият си стадион "Емирейтс".

След Юнайтед в класацията са Далас Каубойс и Вашингтон Редскинс, които са в професионалната лига по американски футбол. Още четири тима от нея са в десетката, като там има и един бейзболен отбор Ню Йорк Янкис.

Вчера лагерът на Манчестър Юнайтед в Доха приключи и чартърът прибра играчите в Манчестър за подновяването на първенството. Според английската преса Димитър Бербатов е бил един от тези, които са поискали да се пътува на топло след бурите на Острова.

Бербатов се чувствал доста добре и дори нямал болки в коляното, съобщиха негови близки. Очаква се той да започне титуляр в следващия мач на Манчестър Юнайтед, който е в събота.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

RealMafia
15.01.2010 15:21

"Данъчните в Англия погнаха Бербатов" абе в тоя саит сте големи селяни бе кои е погнал бербатов погнали са клуба защо пак пишете глупости за бербатов ебати и кухаритре сте в тоя саит