Вила трудно победи Блекбърн, гредите на два пъти спасиха Стенли и компания (видео)

23:54
Вила трудно победи Блекбърн, гредите на два пъти спасиха Стенли и компания (видео)
Астън Вила победи Блекбърн като гост с 1:0 в първи полуфинален мач между двата отбора от турнира Карлинг Къп в Англия.

Футболист № 2 на България за 2009-а година Стилиян Петров изведе бирмингамци с капитанската лента в тази среща. Стенли не успя да вземе наградата си като подгласник на Димитър Бербатов именно заради важния двубой на клубния си отбор.

Първите няколко минути бяха за домакините и Дейвид Дън в 4-а стреля опасно по земя, но топката мина на сантиметри от страничната греда. Събитията бързо се пренасяха от едната към другата врата, а 12-а минута Стилиян Петров изведе Емил Хески на чудена позиция, но нападателят би в тяло на защитник. Вила постепенно овладя инициативата, организира няколко много опасни атаки и успя да стигне до гол. В 23-а минута Стюърт Даунинг подаде на Джейм Милнър по земя и за последния не бе проблем да преодолее Робинсън.

Домакините се опитаха да отговорят, но не успяха да стигнат до нещо опасно пред вратата на бирмингамци до края на полувремето. Стилиян Петров пък в 47-а минута се озова на добра позиция, стреля, но Робинсън спаси. Веднага след това Паскал Шимбонда игра с ръка след корнер, но реферът остана безмълвен.

Второто полувреме започна много добре за гостите, които пропуснаха две изгодни положения за втори гол. В 55-а минута обаче Блекбърн стигна до най-опасната си ситуация в мача. След хубаво центриране, Калинич с глава уцели страничната гредата. Домакините натиснаха и три по-късно Дън от добра позиция би встрани. В 64-а минута късметът явно бе обърнал гръб на Блекбърн и Калинич, който отново тресна гредата, този път с хубав удар по земя.

Последваха минути, в които постепенно Астън Вила успя да изнесе играта в по-предни позиции, а Ашли Йънг в 75-а пропусна да покачи на 2:0. Блекбърн отговори с опасен шут на Емертън, спасен от вратаря на бирмингамци.

До края гостите бяха по-опасният отбор и успяха да задържат крехката си преднина, въпреки че в продължението домакините имаха чудесна възможност да изравнят, но пропуснаха.

Съставите на двата отбора:

Блекбърн: Робинсън, Якубсон, Самба, Нелсън, Салгадо, Шимбонда, Емертън, Дън, Педерсен, Нзонзи, Калинич

Астън Вила: Гюзън, Дън, Куеляр, Уорнък, Колинс, Даунинг, Де Йънг, Петров, Милнър, Агбонлахор, Хески

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

gogo_kartacha
15.01.2010 14:50

"Калинич с глава уцели страничната гредата"-дано няма фрактура на главата *lol*

minimalist
14.01.2010 22:33

Стенли е най-добрия футболист ! Тоя берболин ако се съди по триене на скамейката ... може да е 1 ама .... по футбол и то за изминалия сезон.....Стенли *thumb_up*

vipzone
14.01.2010 22:26

Стилян е нашият победител,нашият капитан,нашият великан,Нашата българска Гордост *thumb_up* №1

hardc0re__
14.01.2010 22:19

Наи добрият футболист на България за мен е Стилян *thumb_up* тоя бербатоф кадето се разкарва по терена като ЧАРВО за нищо не става .. Ае сега да се маха от Англия да ходи в Турция там .. Незнам просто как може да му дадът 1вото място *sick*

arsenal_fenka
14.01.2010 22:02

Аз също мисля, че Стилиян е по-достоен. Той е капитан на един доста силен, амбициозен и английски отбор играещ в елита *thumb_up*

AviMC
14.01.2010 21:48

Много гадно звучи това "Футболист № 2 на България Стилиян Петров". Единствен той заслужаваше приза за номер 1. Все пак успех на него и Вила срещу Б'бърн *thumb_up* *beer*