Възроди ли се Юве? Класика за торинци срещу Наполи за Купата, Дел Пиеро вкара два

23:35
Възроди ли се Юве? Класика за торинци срещу Наполи за Купата, Дел Пиеро вкара два
Ювентус победи с класическото 3:0 Наполи като домакин в осминафинален мач от турнира за Купата на Италия.

В първите десетина минути от двубоя гостите от Неапол имаха превъзходство, като "бианконерите" изглеждаха плахи и стреснати, което беше абсолютно нормално, имайки в предвид последните им мачове.

Хората на Валтер Мадзари се пробваха да матират Манингер още от съблекалнята, но защитата на Юве удържа вдъхновените южняци в началото, като за пореден път Джорджо Киелини беше стълб в отбраната на "Старата госпожа".

В течение на времето Юве се посъвзе от първоначалното напрежение и на свой ред момчетата на Чиро Ферара погледнаха към вратата на Йецо. За пореден път наставникът на Юве беше сменил схемата на игра. Сега Юве играеше с ромб в халфовата линия: Салихамиджич-отдясно, Де Челие- вляво, Фелипе Мело се подвизаваше в ролята на дефанзивен халф, а Диего пробваше да захранва с пасове дуото в атака Амаури - Дел Пиеро.

За радост на феновете си, торинци стигнаха до гол още при първата си по-сериозна атака в 24-а минута. Де Челие нахлу в половината на "небесносините" при една контраатака на Юве. Юношата на "бианконерите" пусна прекрасен пас за Салихамиджич, който стигна до аутлинията и върна топката към точката на дузпата, където Дел Пиеро се размина с нея, преди Диего с левачката да намери мрежата за 1:0.

Три минути по-късно Контини от гостите удари Дел Пиеро без топка с бутоните в главата, но реферът не успя да види ситуацията, тъй като капитанът на Юве беше паднал на земята в този момент.

Отново Дел Пиеро можеше да удвои преднината на Юве в 32-а минута, след като получи топката в малкия пеналт след центриране отляво на Гросо. Алекс обаче стреля слабо и Йецо улови топката. До края на полувремето Наполи натискаше, като Цунига беше особено активен по десния фланг на атаката на гостите. До почивката обаче, гостите само притискаха торинци, но не застрашиха сериозно Манингер.

През второто полувреме Юве се прибра напълно в своята половина и чакаше атаките на гостите, които ентусиазирано налитаха към вратата на Юве. Киелини и Легроталие обаче, продължава да изглеждат стабилни и сериозни положения пред Манингер не бяха особено честа гледка в тази среща.

Въпреки че, играта на Юве като цяло не вървеше, торинци направиха няколко чудесни контраатаки и в 64-а минута Де Челие стреля от чиста позиция към Йецо, но стражът спаси, а Дел Пиеро не можа да стигне до топката. Три минути по-късно Диего получи топката на границата на пеналта и шутира опасно, но топката се удари в страничната греда.

Наполи продължи да натиска и в 74-а минута резервата Марек Хамсик тресна гредата с мощна тупалка. След това дойде моментът на капитана Алесандро Дел Пиеро. В 77-а минута Диего намери Касерес по десния фланг, десният бек центрира и намери Дел Пиеро непокрит в пеналта и Пинтурикио заби топката в мрежата - 2:0!

Само три минути по-късно Диего нахлу в наказателното поле на гостите, Контини избута здраво бразилеца и го повали на тревата. Реферът показа втори жълт картон на бранителя и отсъди напълно редовна дузпа за Юве. След това Дел Пиеро показа как дори прозаични ситуации като дузпите могат да се превърнат в красиви голове, правейки резултата класически с топовен удар точно под гредата.

В крайна сметка "бианконерите" се класираха на четвъртфинала, където ще срещнат най-омразния си опонент - Интер.

Ювентус - Наполи 3:0

1:0 Диего 24-а мин
2:0 Дел Пиеро 77-а мин
3:0 Дел Пиеро 81-а мин (д)

Видео от мача ТУК!!!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

DeadPoet_RIP
14.01.2010 18:50

martoto ако Жозе е читаф моля те събуди се *lol* Този "гъз" ( с извинение) е прпаднал трениор без сигурна работа и без добър отбор , кой знае ако беше останал в Порто друго щеше да бъде *lol*

DeadPoet_RIP
14.01.2010 18:48

еми ако не е Дел Пиеро кой друг *smile* Айде успех на вас Торинци *beer*

martototo
14.01.2010 10:10

Задръж изчакай НАЙ-ВЕЛИЯТ ИТАЛЯНСКИ ОТБОР СИ ИМА ЧИТАВ ТРЕНИОР И ТОВА Е ЖОЗЕ *thumb_up* А тия измислени герой трябваше да ги закрият като отбор няма такива смешковци КУР ЗА ЮВЕ *cigarette*

bacardy_breezer
14.01.2010 09:35

Извинявам се за грешките в думите "ръководството" и "ултиматум", просто в бързината съм допуснал някой грешки....

bacardy_breezer
14.01.2010 09:33

Охх, мамка му!Хем се радвам, че продължихме напред в турнира, хем ме е яд, че след тая победа Чироса пак ще спаси кожата....Докога така?Падаме два мача, ръковотството му дава ултиматом победа в следващия мач или напуска.Той взема победа.После пак следват 2 загуби и историята се повтаря в един омагьосан кръг.Толкова ли няма да се намери 1 свестен треньор, който да поеме най-великия италиански отбор ? *angry* Все пак честита победа на всички фенове *beer*

Alcaida
14.01.2010 08:23

Супер много се радвам за Ювентус *lol* CHIRO FOREVER IN JUVE *lol*

bianconero27
13.01.2010 23:52

бизнесмен, какви титуляри и резерви бе човек!?
Юве имат едвам попълниха групата за мача заради контузиите, наказанието на Маркизио и отсъствието на Момо, а ти викаш, че играли с титулярите. Ако всички бяха здрави Салихамиджич, Де Челие, Амаури, Манингер и най-вероятно Мело щяха да са на пейката.
А и Наполи като си пуснаха титулярите (Хамшик, Куалярела и Маджо) стана още по-лошо. От 1:0 до 3:0...
Да не говорим, че трябваше да играят с човек по-малко още от първото полувреме. Контини по супер брутален начин настъпа Дел Пиеро по врата и тва си беше нарисуван червен картон!

bianconero27
13.01.2010 23:47

1. схемата по-скоро беше 4-3-1-2. Иначе казано не е нова. Де Челие, Мело и Салихата в центъра, пред тях Диего и Але и Амаури напред.
2. ситуацията за първия гол не беше първата по-сериозна атака. Преди тва имаше дори отменен гол на Але заради засада

Иначе страхотен мач направиха Диего, Капитана и Киелини. Бразилеца взе да се разиграва след НГ и дано постепенно докаже, че парите за дадени за него са си заслужавали.
Але за 1 мач отбеляза напаловина голове колкото Амаури има от началото на сезона и то за поне 5 пъти повече игрово време. Изобщо Амаури е трагичен. Жалко че Трез и Яки са контузени и се налага да играе.
А за Киелини каквото и да се каже ще е малко!
Пореден отличен мач на Джорджо.
Както каза коментатора на гол тв: най-добрия защитник в Италия, ако не и в цяла Европа.
Де Челие също направи добър мач.

Да видим сега тиквите дали ще се залъжат от един мач и отново ще гласуват доверие на Чиро.
Лично аз нямам нищо против човека. Легенда на отбора, много го харесвам, но с такива резултати...не става.

biznesmen
13.01.2010 23:41

Не се възроди много ясно.Наполи играха с резервите а Юве с титулярите...

Juventus_tifoz
13.01.2010 23:39

Не знам дали Юве се възлоди, обаче почти сигурно ТЪПОТО РЪКОВОДСТВО ще остави Ферара за треньор