Австрийци готови да спасяват Ботев

08:23
Австрийци готови да спасяват Ботев
Българо-австрийска фирма с бизнес в износа на цветни метали е готова да спаси запътилия се към фалит Ботев Пловдив, съобщава "24 часа".

Условието на компанията е сегашният президент Димитър Христолов да се оттегли и да няма нищо общо с клуба.

Фирмата е дългогодишен партньор на местния металургичен гигант КЦМ и се ръководи от бизнесмени, които отдавна симпатизират на "жълто-черните". Изпълнителният директор на КЦМ инж. Никола Добрев също вече изрази готовност да помага на любимия си клуб.

Според запознати има и други кандидати да спасят "канарите" от финансов колапс и те са близки до създадената преди година и половина фондация "Бъдеще за Ботев Пловдив". "С нас конкретно никой не е разговарял. Ситуацията в Ботев се усложни още повече с идването на италианските футболисти, на които сега трябва да се плащат огромните заплати", заяви по този повод пред "24 часа" изпълнителният директор на фондацията и легенда на "жълто-черните" Марин Бакалов.

Междувременно пети футболист на Ботев подаде молба до Арбитражната комисия към БФС за разтрогване на договора си по вина на клуба. Става въпрос за нападателя Христо Сталев, на когото му омръзна да слуша празните обещания на президента Христолов. Таранът е бил посъветван от своя мениджър да потърси ново предизвикателство, като има голяма вероятност кариерата му да продължи в чужбина. Преди Сталев молби за напускане подадоха Илиян Йорданов, Чудомир Григоров - Чудото, Йордан Етов и Васил Кочев. В тази група не влизат чужденците, които без изключение ще разтрогнат с Ботев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация