Тевес заби хеттрик на Блекбърн, Марто Петров отново титуляр (видео)

23:55
Тевес заби хеттрик на Блекбърн, Марто Петров отново титуляр (видео)
Българинът Мартин Петров изигра 86 минути като титуляр за Манчестър Сити в днешната среща срещу Блекбърн, спечелена от "гражданите" с 4:1. В двубоя от 21-и кръг във Висшата лига на Англия домакините показаха много по-смислена и градивна игра, и заслужено стигнаха до пълния актив от точки след хеттрик на Карлос Тевес и едно попадение на Майка Ричардс. Точен за гостите бе Мортен Гамст Педерсен.

Аржентинският нападател Карлос Тевес откри резултата още в 7-а минута. Бившият играч на Манчестър Юнайтед се оказа най-съобразителен в наказателното поле на гостите и отбеляза след като се възползва от добра игра с глава Бенжани, и на два метра от голлинията прати топката в мрежата. "Гражданите" диктуваха събитията на терена и логично стигнаха до втори гол преди почивката. Централният бранител Майка Ричардс направи невероятен около 70 метров рейд с топката, след което подаде извеждащ пас на Бенджани. Нападателят нанесе техничен удар, който срещна дясната греда на вратата на Робинсън, но устремилият се към наказателното поле Ричардс довкара кълбото в мрежата за 2:0.

Втората част "гражданите" започнаха изключително силно и направиха преднината си класическа в 49-а минута. Бенжани проби по дясното крило, след което върна топката към точката на дузпата. Мартин Петров прескочи кълбото, а аржентинският нападател Карлос Тевес отправи много техничен фалцов удар, с който не остави никакви шансове на Робинсън. В 71-а минута гостите върнаха едно попадение. Норвежкият полузащитник Мортен Гамст Педерсен се възползва от груба грешка на Венсант Компани при изнасянето на топката и с удар в долния десен ъгъл на Гивън направи 3:1. В добавеното време на срещата Карлос Тевес оформи и своя хеттрик. Аржентинецът получи топката на границата на наказателното поле и от място нанесе параболичен удар в горния ляв ъгъл на Робинсън, който се оказа непосилен за вратаря.

Манчестър Сити - Блекбърн - 4:1

1:0 - Тевес - 7 мин
2:0 - Ричардс - 39 мин
3:0 - Тевес - 49 мин
3:1 - Педерсен - 71 мин
4:1 - Тевес - 91+1 мин


Манчестър Сити: Гивън, Ричардс, Забалета, Гаридо, Компани, Бари, Де Йонг, Петров, Белами, Тевес, Бенжани

Блекбърн: Робинсън, Якобсен, Самба, Живе, Нелсен, Емартън, Дън, Педерсен, Нзонзи, Андрюс, Ди Санто

Видео от мача ТУК!!!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Madjarov93
12.01.2010 10:10

Цеко твойте байерн на футбол мениджър ги бия в ШЛ с който и да е отбор и ги отстранявам не ми се прави на много машина с тия байерн

Ginekologa
11.01.2010 23:54

тевес кеф че се махна от ман ю *lol* 3 за него в тоя мач *thumb_up*

CEC0_vg
11.01.2010 22:49

btw той на мениджара е слабак. хаха Аз не се пускам с Байерн, че ги бия наред с тях и ми е безинтересно. Пак и Томасчо и Бадстубер са направени слаби, както и Олич.

AaaareS
11.01.2010 22:14

няма спор Тевес е голям ама е и голяма лакомия. Бахти лайното 1 пат не подаде на Марто... като невиждал топка... да не фкарва друг само той *angry*

Mallorca
11.01.2010 21:35

давай Марто вкарай някой гол да се кефим че сме бьлгари *thumb_up*

mitenceto1
11.01.2010 21:33

С Карлитос Тевес мача е ясено *beer* *party* *thumb_up*