Адебайор: Защо в 21-и век Африка е такава?

21:34
Адебайор: Защо в 21-и век Африка е такава?
Нападателят на Манчестър Сити и националния отбор на Того Емануел Адебайор заяви, се чувства опустошен след атаката на анголските сепаратисти срещу автобуса на националния му тим.

Адебайор заяви, че е озадачен и натъжен от това, че в Африка продължават се случват такива шокиращи събития. След атаката, отнела живота на трима от представителния тим, премиерът на Того Жилбер Хунгбо и президентът на страната Форе Насигбе настояха националният отбор да се прибере у дома. Тимът смяташе да остане на турнира и да играе в памет на загиналите, но според Адебайор връщането на футболистите в родината си е било най-доброто решение.

"Чувствам се опустошен след всичко, което се случи. Тъжен, разстроен, разочарован съм от това, което стана. Защо ние? Защо в 21-и век Африка е такава? Защо са всичките тези убийства? Защо? Защо? Защо? Толкова много въпроси? Това бе най-ужасният момент в живота ми. Не пожелавам на никого да мине през това! Загубих приятели в момент, в който трябваше да сме щастливи заедно. Правителството ни призова да се върнем у дома, тъй като гаранцията за сигурността ни не е задоволителна. Те са прави, все пак първата им мисия е да защитават своя народ", каза Адебайор"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ivo_203
11.01.2010 23:33

африка винаги ще си остане такава дива.... за съжаление... *sad* *thumb_down*

gregoda
11.01.2010 21:48

Съчувствам на всички участвали в тази трагедия, но за Адебайор не съм съгласен, че е кой знае какъв голям човек! Когато загуби близък всеки нормален мисли така, но в цивилизованата държава и с всичките си милиони той си показа просотията в мача срещу Арсенал! Едва ли в този момент е правилно да говоря за това, но той също създава безредици, а след това се чуди...! Трябва да се замисляме понякога "какво правя аз и какво допринасям за света, било то и нищожна частичка"!

lenaski
11.01.2010 21:41

Адебайор доказа,4е освен голям футболист,е и голям човек!Обаче той е мултимилионер,живее в една много цивилизована страна,а в африка е пълно с бедни подобно на българия хора,които нямат понятие че е 21 век,които умират всеки ден и единствената радост е да убиват такива богаташи,като адебайор