Три нови категории във \"Футболист на годината\"

15:04
Три нови категории във \"Футболист на годината\"
Три нови категории са включени в 49-а анкета за "Футболист на България" - "Най-красив гол", "Спортсмен на годината" и "Награда за развитие".

На 14 януари ще се проведе награждаването от 49-о издание на анкетата "Футболист на годината", това съобщиха организаторите на специална пресконференция. Отлагането на датата на церемонията с един ден се е наложила, заради пътуванията на отборите на Манчестър Юнйатед и Астън Вила извън Великобритания, заради лошото време.

Организаторите обясниха, че тъй като британските тимове кацат обратно на Острова на 14 януари се е принудило церемонията да се отложи с един ден, за да могат Димитър Бербатов и Стилиян Петров да присъстват. Събитието ще се бъде в зала 2 на НДК, която в момента се използва за телевизионно студио за предаването на Димитър Цонев. Излъчването ще е пряко по БНТ от 19:00 часа.

Зрителите ще определят победителя в категорията за "Най-красив гол". Гласуването става като се изпрати електронно писмо с името на фаворита на зрителите на адрес sport@bnt.bg в срок до 12 януари. Номинираните са Спас Делев с попадението си срещу Динамо Москва, Христо Йовов за гола си срещу Лацио и Тодор Янчев за попадението срещу Базел. Наградата за най-красив гол, която носи името на Христо Стоичков ще бъде връчена от носителя на "Златната обувка" за 1969 година Петър Жеков.

Наградата за "Спортсмен на годината" се определя от слушателите на БНР. Наградата за феърплей е на името на легендарния футболист Георги Аспарухов - Гунди и ще бъде връчена на победителя от съпругата му Величка Аспарухова.
Наградата за развитие ще определи най-добре развиващия се клуб според световните футболни стандарти. Специално за събитието е разработена видео шапка с уникален знак от графичния дизайнер Петко Якимов, а музиката в нея е дело на Петър Петков - Гетомен.

Церемонията, в която ще бъдат наградени футболисти в 11 категории ще се допълва и от разнообразна шоу програма.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация