Двама нови в Берое, петима идват от дубъла

13:59
Двама нови в Берое, петима идват от дубъла
След като Александър Александров напусна Берое вчера, същото е решил да направи и опорният халф Ахмед Хикмет. Известният с прякора си Мечо футболист е предпочел да продължи кариерата си в Монтана 1921 Монтана, където по негови думи, той би получавал по-висока заплата и има гарантирано титулярно място. Отказът на Хикмет да остане в Берое изненада треньора Илиев, който преди това бе получил уверението на футболиста, че ще бъде част от отбора и през пролетта. Наставникът обаче реагира бързо и се договори със Симеон Минчев. Синът на капитана на Берое от шампионската 1986 г. веднага се съгласи да се върне под Аязмото. След 6 месеца в Сливен 2000 в Берое се завръща и Атанас Апостолов. Петима играчи от дублиращия отбор пък започват подготовка с мъжете, съобщава официалният сайт на клуба.

Ахмед Хикмет, с когото Берое се разделя днес, играе на поста опорен полузащитник. Роден е на 5 октомври 1984 г. в Шумен. Висок е 178 см и тежи 75 кг. Юноша е на Шумен 2001 Шумен, а е играл още в Етър, Спартак Варна и МТГ Фамагуста Кипър. Той пристигна в Берое през лятото на 2008 г. като бе привлечен от Илиан Илиев. В последно време по-често обаче в състава на Берое попадаше Петър Костадинов, чийто договор с Берое изтече, но благодарение на наставника на тима той предпочете да поднови контракта си, макар и с по-ниска заплата.

По спешност за да запълни мястото на Хикмет в отбора бе повикан опорният халф Симеон Минчев, който се отличаваше в Берое с изключителна борбеност и себераздаване. Минчев е роден на 28 юни 1982 г. Висок е 184 см, тежи 73 кг. Юноша е на Берое, но е играл в юношеска формация и на ЦСКА. Преминал е и през Академик Свищов и АКБ Миньор Раднево преди да изиграе няколко силни сезона в Берое. След като напусна "зелените" игра за Локомотив Стара Загора, а този сезон бе в Панайот Волов Шумен, където записа 9 мача и 799 игрови минути. Симеон е син на капитана от шампионския сезон на Берое през 1986 г. - Теньо Минчев.

Въпреки че през лятото напусна Берое леко огорчен в отбора се завръща младият и перспективен атакуващ полузащитник Атанас Апостолов. Той е юноша на "зелените", роден е на 11 март 1989 г. в Казанлък. Висок е 182 см, тежи 78 кг. Апостолов нашумя с добрите си изяви през пролетта на злополучния сезон 2007/08, когато Берое бе изваден по най-безцеремонен начин от "А" група. Той отбеляза решаващия първи гол при откриването на сезона срещу Славия. В "Б" група обаче изявите му бяха колебливи. Сега той ще трябва бързо да влезе във форма след като не успя да се наложи в Сливен 2000 и се разбра с Йордан Лечков да разтрогне договора си с "воеводите" по взаимно съгласие, за да се върне в Берое, макар и срещу по-ниско заплащане. Апостолов ще трябва да бъде конкуренция на Георги Андонов в атаката на тима.

Beroe Online научи също, че пет ще бъдат играчите от дублиращия отбор, които ще започнат подготовка с мъжете - сред тях са двама десни бека - Димитър Вакавлиев и Николай Янков, ляв защитник - Георги Динков (който ще остане в отбора при положение, че Станислав Бачев реши да напусне в посока Азербайджан и не остане), централен бранител - Мирослав Енчев и полузащитникът Емил Рачев, който дебютира с фланелката на мъжете през есента.

Първата тренировка на Берое ще бъде на 11 януари, а на 17-и възпитаниците на Илиян Илиев ще заминат за лагер в турския курорт Анталия, където ще бъдат настанени в четири звезден хотел. През февруари ще бъде направен лагер във Варна, който ще включва участие в ежегодния турнир Албена Каварна Къп 2010. Скоро ще бъдат оповестени още подробности и дати за контролите на Берое и точната план-програма за подготовката.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

genchooo
10.01.2010 15:24

"воеводите и още много грешки.. *thumb_down*

stasi17
10.01.2010 14:00

ЛЕле тоя дето е писал статията е супер неграмотен!