Арсенал спаси точката срещу Евертън в снежна буря на \"Емирейтс\" (видео)

19:00
Арсенал спаси точката срещу Евертън в снежна буря на \"Емирейтс\" (видео)
Отборът на Арсенал успя да отбележи гол в добавеното време на срещата си с Евертън и завърши при резултат 2:2. В двубоят от 21-и кръг в английската Висша лига на стадион "Емирейтс" в Лондон двата тима мериха сили при много тежки метеорологични условия и непрестанен сняг.

Гостите откриха резултата чрез Леон Озмън в 12-а минута, но домакините изравниха с попадение на Денилсон в 28-а минута. През втората част Стивън Пиенар изведе "карамелите" напред в резултата в 81-а минута, а резервата Томаш Росицки с гол във втората минута на добавеното време донесе точката за Арсенал.

Съставът на Дейвид Мойс започна по-добре срещата и първото голово положение се откри пред централния нападател Луи Саха. Френският играч получи чудесен пас от Стивън Пиенар, пребори се с Арманд Траоре, но от много удобна позиция нанесе разочароващ удар. В 12-а минута "карамеите" откриха резултата. Дебютиращият за Евертън в тази срещата Лендън Донован центрира от корнер, Леон Озмън стреля с глава изпреварвайки Уилям Галас и откри резултата. "Артилеристите" реагираха веднага и вдигнаха оборотите. Чудесен пас зад гърба на отбраната на Евертън от страна на Абу Диаби намери включилият се в атаката Уилям Галас, но бранителят не успя да преодолее Хауърд. В 28-а минута домакините изравниха резултата. Андрей Аршавин получи топката на границата на наказателното поле и намери Едуардо Да Силва. Нападателят чукна кълбото към бразилеца Денилсон, който стреля силно по посока на вратата. Топката се отклови в крака на Озмън, излъга тим Хауърд и се спря в мрежата на "карамелите".

През втората част на срещата домакините започнаха значително по-добре и упражниха натиск върху Евертън. Едуардо Да Силва и Андрей Аршавин имаха възможност да изведат "артилеристите" напред в резултата, но неточност при завършващия удар запази резултата 1:1 до 82-а минута. Изнеслите се в предни позиции играчи на домакините забравиха, че трябва да бранят собствената си врата и получиха попадение след много добра контраатака на "карамелите". Тим Кейхил увлече двама защитници на домакините и пусна извеждащ пас към спринтиращия Стивън Пиенар. Играчът пробяга около 40 метра с топката гонен от Самир Насри, излезе сам срещу Алмуния и много технично прехвърли вратаря за 1:2. След гола играта се изнерви изключително много, а единоборствата станаха доста груби. Домакините показаха много висок дух и стигнаха до изравняване във втората минута на добавеното време. Красива комбинация изведе Томаш Росицки на стрелкова позиция. Чехът стреля по посока на Тим Хауърд, топката рикошира в крака на Лукас Нийл и за втори път спря в мрежата на гостите. Арсенал имаше възможност да стигне и до трите точки в срещаща, но защитата на Евертън издържа на натиска.

Арсенал - Евертън - 2:2
0:1 - Озмън - 12 мин
1:1 - Денилсон - 28 мин
1:2 - Пиенар - 81 мин
2:2 - Росицки - 90+2 мин

Съставите на двата отбора:
Арсенал: Алмуния, Саня, Траоре, Галас, Вермаелен, Диаби, Рамзи, Денилсон, Насри, Аршавин, Едуардо

Евертън: Хауърд, Бейнс, Хейтинга, Невил, Нийл, Фелайни, Кейхил, Озмън, Пиенар, Донован, Саха

Видео от мача ТУК!!!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Lollipopp
10.01.2010 16:46

To6et0 - айде моля ти се първо отстранете Рединг пък после мислете за Висшата лига и класиране сред 4-ката защото не виждам как Тотнъм и Вила ще го допуснат *lol*

To6et0
10.01.2010 03:21

anton4o0 Къф си ти ве въшляк...Няма право да се говори си от ЛИВЪРПУЛ...Е аз съм от ЛИВЪРПУЛ И КВО ВЕ А???К'во като праим слаб сезон ще видиш,че накрая ще сме в топ 4 дори и по-нагоре...защото ТОВА Е ЛИВЪРПУЛ-ОТБОРЪТ НА АНГЛИЯ!!!

anton4o0
10.01.2010 00:17

Как реши,че няма да е при тях?Всеки губи точки.Днес и Юнайтед изгубиха точки сигурен съм,че и Челси да бяха играли днес срещу Хъл щяха да загубят.Е след като се оправ времето няма да го направят,но пък ще сбъркат някъде другаде където най-малко очакват.Има много време до края и както стават такива обрати може и последния ден да не знаеме шампиона.

Lollipopp
09.01.2010 23:17

anton4o0 - да не говорим за мача на Евертън с Челси защото там хорат от Ливърпул нямаха удар към врата а головете които бяха в тяхна полза си бяха чисти автоголове ... в този мач поне показаха че могат да играят *smile* за Арсенал какво да кажем като се вижда че без Перси , Фабрегас и Сонг кажи речи нищо не става ... 2 гола и 2-та с помоща на играчи на другия отбор ... титлата тази година няма да е при тях *wink*

anton4o0
09.01.2010 22:43

Ей danman, ти на кой отбор си фен бе?Ако си на Челси и те направиха хиск с Евертън.Ако си на Юнайтед и те ще направят, те паднаха от Бърнли!Ако си на Ливърпул пък изобщо нямаш право да говориш за другите отбори.

danman
09.01.2010 22:28

о какво стана със арсенал уш голямата работа а завършиха на равно със евертън *lol*

drvara
09.01.2010 20:53

bobskia1 Братчед една скромна забележка ти правя най-великият тим от Ливърпул е Ливърпул,така че имаш някаква грешка..... *thumb_up*

paunQ
09.01.2010 19:59

Според мен съдията пусна много свободна игра и мача стана груб през второто полувреме, а можеше да се избегне това ако беше показал няколко жълти картона през първото.. Иначе добра игра и лоша грешка при контрата на Евертън. Продължаваме напред!

arsenal_92
09.01.2010 19:54

Някой говорят преди да е свършил мача.Евала на Артилеристите,показаха дух и се добраха до точката.Само на 3 точки сме от Челси.Миналата година по това време бяхме на 10 от Ливърпул.Браво на топчийте и само Арсенал.Играем невероятен футбол изпълнен с много красота и финес,това трябва да ни радва.Айде тая година ще сме шампиони и ще затворим устите на всички.Само Арсенал *beer*

Madoto_1
09.01.2010 19:32

Ощетен поне 3 пъти Арсенал все пак не загуби !!! ВЕЛИКИ !! ВЕЕЕЕЛИИИКИИИ!!!!

hitrin
09.01.2010 19:29

НИЩО НЕ Е СТАНАЛО.ПАК СМЕ ШАМПИОНИ.

bobskia1
09.01.2010 18:51

Време беше най-великия тим от Ливърпул да вземе скалпа на някой от голямата тройка!То не бяха карате удари на Едуардо и скъсани бъбреци на Денилсон!Браво на сините

bianconer85
09.01.2010 18:46

Пфф, каква контра им направиха Евертън, направо се изкефих максимално. За пореден път Тим Кейхил показа, че е футболист за по-голям отбор

top4o_1994
09.01.2010 16:40

Донован в стартовите 11 на Евертън... интересно как ще се представи на Емирейтс се пак е капитан на САЩ значи е добър футболист..