Вижте кои персонални сблъсъци ще решат дербито в Серия А

18:20
Вижте кои персонални сблъсъци ще решат дербито в Серия А
В неделя вечер цяла Италия ще е отправила поглед към стадион "Олимпико" в Торино, където Ювентус посреща Милан в класическото дерби на Ботуша.

Въпреки че двата гранда ще си оспорват второто място в Серия А, от историческа, а и статистическа гледна точка това е най-вълнуващият сблъсък на Апенините, срещата между двата най-титулувани отбори в Италия.

В едно дерби никога нищо не е известно до последния съдийски сигнал и настоящата форма на двата тима не е от значение. Със сигурност обаче, ни предстои да наблюдаваме няколко индиректни персонални сблъсъка, от които до голяма степен ще се реши изхода на този двубой.


► Чиро Ферара - Леонардо

Животът е една абсолютна и безпощадна ирония. В това се убеди наставникът на Юве Ферара, който започна кариерата си начело на най-обичания (по статистически данни) отбор в Италия с шест поредни победи ( две от стария сезон и четири в първите четири кръга от новата кампания). През това време обществеността се съмняваше в способностите на Леонардо, който трябваше да поеме Милан, точно когато Кака напусна, а на всичкото отгоре Берлускони не отпусна средства за нов класен плеймейкър. Загубата от Интер с 0:4 във втория кръг беше на път да коства поста на бразилеца. Няколко месеца по-късно, нещата коренно се преобърнаха. Леонардо вече избистри схемата на игра на Милан ( б.а 4-2-3-1) и отборът се намира в добра форма, като Ювентус бе изместен от второто място и сега целта на "росонерите" е да изместят "нерадзурите" от върха. Колкото до Чиро, той всеки мач избира различни постройки в Юве и преди мача с Парма, "бианконерите" бяха записали пет загуби в шест мача, включително и онова 1:4 от Байерн Мюнхен. Сега Ферара се изправя срещу Леонардо в дуела на младите наставници - кой ли ще надделее?

Фабио Канаваро - Марко Бориело

И двамата са от Неапол и нямат нужда от представяне. Канаваро е в ужасна форма и в последните мачове на Юве той бе един от най-слабите на терена (б.а срещу Парма той бе на пейката). Бориело пък се наслаждава на това да е в топформа и има 6 гола в 11 мача от Серия А. Възможно е този сблъсък да не се състои, ако Чиро Ферара предпочете да използва като централна двойка защитници Джорджо Киелини и Никола Легроталие.

Фабио Гросо - Дейвид Бекъм

Това ще е двубой между футболисти, които могат перфектно да центрират топката и са известни със своя елегантен стил на игра. Бекъм направи повторен успешен дебют за Милан срещу Дженоа и се готви да накаже и "Старата госпожа". Очаква се англичанинът да има много свободни пространства в неделя, тъй като Гросо често се включва в атака и понякога забравя да се връща. От друга страна, левият бек е един от малкото светли лъчи за "бианконерите" през тази кампания и някоя негова асистенция може да се окаже решаваща срещу "росонерите".

Фелипе Мело - Андреа Пирло

Когато Юве купиха Мело, те се надяваха да са взели новия Пирло. Оказа се обаче, че става въпрос за ренде, което само се определя като ренде и не иска дори да се опита да гради играта на своя отбор. През уикенда за радост на Мело той ще може да бъде използван в своята любима позиция на разбивач, но дали ще се справи с фантазьора Пирло обаче, е основният въпрос. От друга страна, дългокосият халф на Милан с всеки изминал месец става все по-бавен и това може да му попречи в дуела с бразилеца, който също не е от най-експлозивните футболисти, ако трябва да сме честни.

Диего - Роналдиньо

От двете кариоки ще се очаква да направят нещо магическо в предстоящото дерби. В последно време Рон се наслаждава на играта си с фланелката на "росонерите", а фактът, че Леонардо използва постройката, която Рийкард ползваше в Барселона, помага на Диньо да се чувства в свои води. От другата страна, Диего дойде като месия в Юве и бе посрещнат като Господ от тифозите, но освен голи обещания и високопарни изказвания, дадени пред медиите, в последно време той с нищо не е зарадвал привържениците на тима. Засега Диего е просто поредното доказателство, че трансферната политика на Юве е тотално сбъркана, но все пак той има време да се докаже и началото може да е този уикенд.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mirokzk93
09.01.2010 11:22

До тук от всички сблъсъци според Уинър.бг Милан е победител.Аз смятам,че Юве ще бие и ще играят достойно за да натрият носовете на всички смешници,които говорят против тях! Дано стане хубав мач и да го дават по някоя БГ телевизия. ЮВЕ ЮВЕ ЮВЕ !!! *beer*

genchooo
08.01.2010 23:11

ХАХАХАХАХХАХА ,бъзикам се правим се на неграмотен *lol*

genchooo
08.01.2010 23:10

малорка теп сам те признал за наи големиа тапак в тоя саит *erm*

mitko2026
08.01.2010 20:47

Айде айде айде Милан еееее, Милан еееее, Милан ееее еееее *cigarette*

bacardy_breezer
08.01.2010 20:12

хах ок в неделя след мача ще ти пратя ЛС, да ти честитя загубата *beer*

FeeN
08.01.2010 20:09

Juve ако играят както играят в последните мачове МИЛАН ще трябва да си вкара доста автогола FORZA MILAN *thumb_up*

IvanStefanov_92
08.01.2010 20:04

*lol* виждам само футболисти на Милан , които са в много добра форма и такива на юве ,които не стават много много .

biznesmen
08.01.2010 19:39

Голяма логика... принтер ни биха когато бяхме в криза а вас Байерн като ви опъна? Спок ще ви покажем как се рита топката в Неделя *lol*

bacardy_breezer
08.01.2010 19:34

biznesmen и ние ще сме без Каморанези и Буфон, но пак ще ви бием.Щом принтерите ви удариха 0:4 незнам къде сте тръгнали да ни биете...

biznesmen
08.01.2010 19:12

Мача си е 2-ка от където и да го погледнем макар и без Пато. А и още нещо схемата на Милан е 4*evil*1:3 , но в момента е различна заради отсъствието на Пато и Зеедорф .В мача със Сиена ще си е отново 41:3

Mallorca
08.01.2010 18:34

ако са теэи хората от който эависи иэхода эначи мача клани кам 2 *thumb_up*