Галиани: Ювентус - Милан е истинското дерби на Италия

13:21
Галиани: Ювентус - Милан е истинското дерби на Италия
Вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани заяви, че сблъсъкът между "росонерите" и Ювентус трябва да бъде определян от медиите на Ботуша като дербито на Италия.

Както е известно, от средата на 60-е години на 20-и век пресата на Апенините е сложила етикета "Дерби на Италия" на двубоите между "Старата госпожа" и Интер. След скандала "Калчополи" темата за жестокото съперничество между "бианконери" и "нерадзури" стана особено актуална. Галиани обаче, е на друго мнение.

"Тук не говорим толкова за омраза, колкото за суха статистика. Ювентус има най-много титли на Италия, а ние сме най-успешният местен отбор в Европа. Нормално е, този двубой да бъде най-голямото дербито на страната", споделя Галиани пред "Газета Дело Спорт".

"Леонардо е чудесен треньор и ще остане тук за дълго време. Колкото до мача в неделя, който бие, ще продължи да диша във врата на Интер", каза още вицепрезидентът на Милан.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

never_ever
14.01.2010 21:58

e Vanchoni евала бате за изказването *thumb_up* тиа милан ако не са садиите и лудиа им касмет са пални сме6ковци за италинански отбори само интер и рома маа си4ки знаат 4е сам от 4елси и левски тате е от интер

Kura_na_qnko
08.01.2010 18:41

"Тук не говорим толкова за омраза, колкото за суха статистика." >> За това ти не разбираш от футбол.В едно дерби няма значение статистика,форма, титли,клсиране или каквата и да е друга глупост. А дербито на Италия всички знаят кое е *thumb_up* *beer*

Vanchoni
08.01.2010 13:38

Какви врагове са Милан и Юве бе! Те са си приятелски отбори и се подкрепят. Тва си е просто дерби щото и двата отбора са големи, докато с Интер хвърчи кръв. Интер и Юве е най голямата омраза в Италия и въобще не може да се определя на база кой има повече трофеи.Палячовцииииии!