Чавдар Янков става съотборник на Велизар

08:31
Чавдар Янков става съотборник на Велизар
Чавдар Янков ще премине в Металург Донецк до края на седмицата. Халфът договори личните си условия, остават само формалности по споразумението между украинците и клуба му Хановер 96, съобщава "Труд". Националът не отива в Донецк под наем, а с постоянен трансфер и вероятно ще замине още на първия подготвителен лагер на новия си тим, започващ в събота в Анталия.

Янков игра през есента във втородивизионния Дуисбург под наем от Хановер. В понеделник на старта на подготовката на тима се разбра, че бившият славист няма да остане. Интересът на украинците е факт от месец. В немската преса се родиха и теории за скандал с наднормено тегло и слаба форма на Янков, но истината се оказа различна. Трансферът е истинската причина, поради която българинът не води подготовка с отбора си.

Ясно е, че ако не беше в подходящата кондиция, халфът нямаше как да издържи тестове в Донецк. В отборите от бившите съветски републики физическата подготовка е издигната в култ.

Чавдар бе преследван от контузии в последните 18 месеца след много силен старт като футболист на Хановер. Последния удар по известния със силния си характер играч бе счупването на ръката му при нелеп инцидент. Но Янков не се предава...

Сега съдбата му дава шанс да играе постоянно и да върне формата си, направила го несменяем в националния от 4 години.

В Металург треньор е българинът Николай Костов, а звездата на отбора е друг роден национал - Велизар Димитров.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация