Ювентус излъга Парма, Валери Божинов се появи като резерва (видео)

17:54
Ювентус излъга Парма, Валери Божинов се появи като резерва (видео)
Валери Божинов игра 23 минути при загубата на Парма от състава на Ювентус в днешния мач от 18-я кръг на Серия А. Гостите взеха пълния актив от точки след успех с 2:1, като попаденията за "старата госпожа" бяха дело на Хасан Салихамиджич и автогол на Кастелини. За домакините точен бе Никола Аморузо.

Вместо българина, наставникът Гуидолин беше дал шанс на французина Биабиани. Чиро Ферара излезе в схема 4-4-1-1, като Диего действаше като атакуващ халф зад гърба на единствения нападател Давид Трезеге. Фелипе Мело партнираше на Кристиан Поулсен в полузащитата на Юве.

Гостите от Торино откриха изненадващо резултата още в 3-а минута. Хасан Салихамиджич се оказа най-съобразителен след корнер, изпълнен от Диего. Топката бе отклонена от Киелини към задната греда и след това босненецът с глава преодоля юношата на Юве Миранте – 0:1. След гола, който получиха от съблекалнята, домакините натикаха Юве в тяхната половина и се опитаха да стигнат до бързо изравняване. Дземайли получи добра възможност, след като бе изведен по десния фланг и стреля в горния ъгъл на Манингер, но стражът изби в корнер.

В 18-а минута Давид Трезеге получи травма в бедрото и бе принудително заменен от Амаури. Четири минути по-късно натискът на Парма се увенча с успех. Топката бе центрирана на главата на Никола Аморузо, който изпревари защитата на Юве и прати топката в долния десен ъгъл на Алекс Манингер – 1:1. В следващите минути футболистите на Ювентус пробваха да вземат инициативата, но за пореден мач те изглеждаха тромави в отиграванията и тотално безидейни. Излишно е да се споменава, че дуото Мело - Диего пак бе бледа сянка на това, което бяха и двамата футболисти преди да облекат черно-бялата фланелка.

В 36-а минута Аморузо бе на път да вкара гол красавец, стреляйки от воле. Топката падаше точно под горната греда, но Манингер с върха на пръстите си изчисти топката в корнер. Минута по-късно Диего нахлу в пеналта на Парма и пусна топката успоредно на вратата, но там нямаше футболист на Юве и това нападение на бианконерите завърши безславно. По десния фланг на защитата на Юве Касерес преди почивката беше жалка гледка. Бившият играч на Барселона трудно си спираше топката, не отиграваше както трябва и често биваше надиграван.

Все пак за радост на изстрадалите фенове на Юве техните любимци стигнаха до втори гол в 38-а минута. И това попадение стана след статично положение. Диего остро центрира от корнер и Кастелини услужливо засече топката в собствената си врата – 1:2. В продължението на първото полувреме Никола Аморузо овладя едно подаване на Дземайли и нахлу в наказателното поле на Юве. Никола Легроталие обаче, прочете добре играта и изчисти в корнер. Така бианконерите се оттеглиха на почивка с гол аванс.

През втората част играта на терена не се промени, като по-активният отбор бе този на Парма, но домакините трудно стигаха до чисти голови положения. В 49-а минута "старата госпожа" можеше да отбележи и трето попадение в срещата. Плеймейкърът на тима Диего пропусна от непосредствена близост да прати топката зад Миранте след като бе блокиран. Последвалото центриране в наказателното поле, но ударът с глава на Никола Легроталие не намери очертанията на вратата.

В 64-а минута пред Юве се откри нова чудесна възможност. Амаури бе повален на границата на наказателното поле и главния арбитър отсъди фаул. Диего застана зад топката, но ударът му премина на сантиметри от горната греда. Българският нападател на домакините Валери Божинов се появи в игра в 67-а минута и раздвижи атаката на "пармалатите". 72-а минута се оказа фатална за най-слабия в състава на Ювентус този мач Касерас. Играчът извърши груб фаул и логично получи втори жълт картон и напусна срещата. Чиро Ферара реагира веднага и замени Диего с десния бранител Зденек Григера. От този момент на срещата гостите се окопаха в собственото наказателно поле и чистиха топката напред. Страхотен удар на Никола Аморузо в 85-а минута мина на сантиметри от дясната греда на Алекс Манингер.

В даденото 6 минутно продължение на срещата Валери имаше чудесна възможност да изравни. Българският нападател получи правото да изпълни фаул на около 25 метра от вратата на гостите, но хубавият му удар с левия крак срещна стената.

Парма: Миранте, Дзакардо, Делафиоре, Панучи, Кастелини, Дземайли, Мороне, Галопа, Дзенони, Аморузо, Биабиани

Ювентус:
Манингер, Касерес, Киелини, Легроталие, Гросо, Мело, Маркизио, Поулсен, Диего, Салихамиджич, Трезеге

Парма - Ювентус 1:2

0:1 - Салихамиджич, 3\'
1:1 -Аморузо, 24\'
1:2 - Кастелини, a.г., 39\'

Видео от мача ТУК!!!


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Azzurro2
08.01.2010 10:30

Добре, че Парма си вкара автогол...FORZA LAZIO, JUVE MERDA *angry*

AnTONYo
07.01.2010 14:16

Докато Джовинко е резерва така ще е ! Загуби,равенства или измъчени победи :

g0ldmember
06.01.2010 20:22

Абе, щом ударът на Божинов е срещнал стената, значи не е бил много хубав. Кой ги пише тея статии...

AnTONYo
06.01.2010 18:27

Не знам дали за добро или за лошо, но сигурно ще победим и Милан.Просто ,в каквато и да сме криза ЮВЕ са създадени да побеждават.Особено пък интер и милан *lol*

Juventus_tifoz
06.01.2010 18:25

Аз пък исках да паднем. Че да махнат Чиро. Но след мача с Милан се надявам, че ще имаме вече нов треньор.

Kura_na_qnko
06.01.2010 18:02

Бихте!Браво.Само че знаем всички,че с тази игра срещу Милан сте за никъде.Айде със здраве Forza Inter & Forza Chiro *lol*

mrkamenica
06.01.2010 17:56

Незаслужена загуба за ПАРМА. Юве не излязаха от слоето наказателно полследните 20 мин

Owenited4ever
06.01.2010 16:57

Rapeto не се обиждай ,но те тоя сезон са си доста слбабички