Потресаващи загуби отчетоха в Ман Сити

11:53
Потресаващи загуби отчетоха в Ман Сити
Ръководството на английския Манчестър Сити обяви огромни загуби от 92.6 милиона лири за изминалата година. Това е най-голямата финансова загуба в историята на английския футбол, която за пореден път подчертава огромните вложения на Шейх Мансур в клуба, откакто го взе от Таксин Шинаватра през септември 2008 година.

Тъй като цифрите датират от 31 май 2009 година в тях не са включени колосалните суми за трансфери. Но се включва предната година, когато Сити размаза британския трансферен пазар с рекорда от 32,5 милиона лири за бразилския нападател Робиньо.

"Финансовите резултати са за период на трескави промени в клуба, резултати от дългосрочна стратегия и инвестиции от борда, и собствениците, с които да се създаде стабилно бизнес бъдеще. Винаги сме казвали, че тази трансформация ще отнеме няколко години и тези цифри го доказват", заяви финансовият директор на "гражданите" Грахам Уолъс.

Ако бъдат включени и похарчените 210 милиона паунда за трансфери през изминалото лято, то Манчестър Сити би трябвало да отчете загуба от около 300 милиона паунда в рамите на една година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Lollipopp
06.01.2010 13:13

"рамите" еххх колко сте неграмотни :x *erm*