\"Грънчарите\" изстрадаха успех срещу Фулъм

23:42
\"Грънчарите\" изстрадаха успех срещу Фулъм
Сток Сити надделя над Фулъм с 3:2 на "Британия стейдиъм" в отложена среща от Висшата лига на Англия.

Домакините започнаха нахъсано срещата, готови на всяка цена за вземат трите точки. Още в 12-а минута опитите на "грънчарите" за гол се увенчаха с успех. Матю Етерингтън центрира от корнер, Робърт Хут чакаше на задната греда и с глава намери Тунджай Шанлъ, който отблизо отбеляза - 1:0!

В следващите минути гостите от Лондон се посъвзеха от първоначалния шок. Деймиън Дъф беше много активен на фланга и на няколко пъти ирландецът опита да изненада защитниците на Сток с центрирания, насочени към Замора и Анди Джонсън.

Бранителите на домакините днес обаче, изглеждаха много съсредоточени и с лекота се справяха с нападенията на Фулъм.

Междувременно "грънчарите" не махнаха крака от педала на газта и през цялото първо полувреме хората на Тони Пулис здраво пресираха своите опоненти. Този постоянен натиск даде резултат в 34-а минута. След едно центриране на Етерингтън от фаул, Абдулай Файе бе оставен непокрит на задната греда и за защитникът не бе трудно да удвои резултата - 2:0.

Три минути по-късно Мамади Сидибе изненада Марк Шварцер с удар от полуволе. Стражът на Фулъм игра с топката, но тя рикошира в него и отново се оплете в мрежата- 3:0.

След почивката домакините продължиха да са по-добрият отбор на терена, да играят повече с топката и въпреки че водеха с три гола, "грънчарите" усилено търсеха и още попадения.

В 61-а минута обаче след удар на Деймиън Дъф от границата на пеналта, топката рикошира в Шоукрос и изненада Томас Сьоренсен - 3:1.

До края на срещата резервата Фулър пропиля няколко добри възможности за домакините, но това не развали настроението на феновете на Сток Сити, тъй като отборът им днес записа изключително ценна победа.

Преди последния съдийски сигнал обаче, гостите стигнаха и до второ попадение, което доста стъписа "грънчарите". Клинт Демпси отбеляза с удар от воле от почти 30 метра. В последните пет минути обаче, домакините опазиха преднината си.

С този си успех "грънчарите" се изкачиха на 10 място във Висшата лига с 24 точки, като хората на Пулис са вече на цели 8 точки от зоната на изпадащите. Фулъм е на девето място с 27 пункта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

berbatovMU
06.01.2010 00:13

Къде мога да го видя? Мислех ,че мача е ХИКС да му се незнае