Вила удари Блекбърн с резервите

19:04
Вила удари Блекбърн с резервите
Астън Вила победи Блекбърн с 3:1 на "Вила парк" в среща от третия кръг на ФА къп. Въпреки че бирмингамци започнаха двубоя с голяма част от резервите си, те успяха да съкрушат своя съперник от Висшата лига още преди почивката. Капитанът на Вила Стилиян Петров бе оставен на резервната скамейка в този двубой.

Нападателят Нейтън Делфунесо откри резултата за домакините в 12-а минути. Юношата на Вила стреля с глава и направи безпомощен Пол Робинсън. Асистенцията за това попадение бе на Ашли Йънг, който бе един от малкото основни играчи на бирмингамци, които започнаха като титуляри в този мач.

В 31-а минута гостите получиха шанс да изравнят от дузпа, но Дейвид Дън пропиля тази възможност.

Шест минути по-късно Карлос Куеляр удвои преднината на Вила. Отново Йънг центрира прекрасно и испанският бранител с глава намери мрежата на Роувърс.

В самия край на полувремето Ел Хаджи Диуф получи червен картон за нарушение срещу Ашли Йънг.

Неочаквано гостите върнаха един гол в 55-а минута. Резервата Мортен Гамст Педерсен центрира на главата на Никола Калинич, който даде надежда на феновете на Блекбърн, че отборът може да измъкне нещо повече от този двубой.

Вила обаче беше господар на терена до края на мача, а в 90-а минута бирмингамци вкараха и трети гол. Резервата Джон Карю вкара от дузпа, оформяйки крайното 3:1 за "виланите".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

milen_4o00
02.01.2010 19:08

Шест минути по-късно Карлос Куеляр удвои преднината на Вила. Отново Йънг центрира прекрасно и ФРЕНСКИЯТ ???? бранител с глава намери мрежата на Роувърс. *lol*